На своїй сторінці у Facebook новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони з питань реінтеграції та відновлення Донбасу написав, що пенсіонери, які знаходяться на окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях мають отримувати пенсії за спрощуваною системою. Також він згадав про переселенців.

Він зазначив. Що під час виїзного засідання Комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, трохи нагримав на Мінсоцполітики й МінТОТ.

По-перше, чиновник зазначив: «Пенсіонери не повинні стояти в чергах на блокпостах раз у два місяці, щоб забрати свої гроші». Щоправда, як саме має спроститися процедура в дописі не було зазначено. Відома блогерка Олена Яхно зробила припущення, що гроші ОРДЛО збираються возити. Якщо це справді так – досить дивне рішення, адже по факту ці гроші можуть осідати в кишенях сепаратистів.

По-друге, Сергій Сивохо вказав на дискримінацію переселенців. Люди, які переїхали з окупованих територій вимушені щодня боротися з бюрократією.

«Друга проблема – дискримінація і відверте приниження переселенців постійними перевірками і контролем того, скільки вони пробули в Україні. Потрібно спростити систему, продовжити з 60 днів до 1 року»

Нагадаємо, на початку жовтня члени Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів разом з представниками громадських організацій обговорили спрощення отримання пенсій окремими категоріями громадян. Мова йде про ті категорії, які не мають статусу переміщеної особи понад 60 діб за місцем проживання.

P/S на слові «нагадаємо» треба поставити гіперсилку: https://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/182583.html
Після слова МінТот встав скрішшот із Сивохою

Після слова сепаратисти постав скріншот Олени Яхно