Хлопцю, на якого майже місяць тому напали в супермаркеті знову, дуже терміново потрібні донори крові та гроші для проходження реабілітації.

Микола Стельмах пройшов війну на Донбасі, захищав українську землю, став одним з тих, po хто забезпечив мир на Запорізькій землі, він зумів зберегти своє життя та повернутися додому. Найбільш серйозне поранення у своєму житті отримав у мирному Запоріжжі.

Майже місяць хлопець знаходиться у реанімації 5 міської лікарні. Наприкінці вересня, в АТБ, що розташоване в районі площі університетської  в Запоріжжі між Миколою та двома іншими відвідувачами супермаркету стався конфлікт, хлопець захистився за касирку,  до якої приставали молодики. В результаті конфлікту, Микола отримав битою по голові, з діагнозом відкрита черепно-мозкова травма потрапив до реанімації.

Штучну кому та набряк мозку хлопець зумів пройти, сьогодні з головою, за словами родичів пацієнта, все нормально. Але, після тривалої коми хлопець геть виснажений, організмом поширюється інфекція, життя Миколи знову на волоску. Йому вкрай потрібна реабілітація та донори крові, щодня. Через знижені захисні функції організму, пацієнту потрібно робити переливання крові, щоб вивести інфекцію.  Лікарі кажуть – зараз надія лише на його організм.

Родичка хлопця, Маргарита Коленова каже, що Микола рідних впізнає і мабуть очікує на допомогу рідних та небайдужих запоріжців.

“Коля нас пам’ятає і впізнає, він ще дуже молодий, у нього мало бути все життя попереду. ВІн навіть не встиг створити власної сім’ї, як опинився на межі життя та смерті.  Зараз він відкриває одне око, голова деформована,  сам не дихає, але рухається, у нього сильні пролежні, пальці скручені, сильно схуд. Його терміново треба везти на реабілітацію.Вартість лікування в центрі реабілітації 5400-9000 грн. на добу. Грошей у нас вже немає”  – каже Маргарита.

Для всіх, хто маємо можливість допомогти фінансово, інформація нижче.

Карта Приватбанку відкрита на ім’я мами Миколи – Стельмах Любов Федорівна.

4149 6293 8097 2364

Кров підходить будь-яка, її можна здати у 5 міській лікарні та у центрі переливання крові. Важливо вказати – для Стельмаха Миколи Миколайовича, 5 міська лікарня, відділення нейрохірургії.