Вчора, 8 жовтня у Запоріжжі відбулося відкриття Почесного консульства Латвійської Республіки.

Його місцем розташування є центр міста – проспект Соборний, 158-Б. На церемонії відкриття були присутні представники місцевої влади – міської та обласної ради, ЗОДА, також Почесний посол Латвійської республіки з делегацією.

Головними завданнями консульства є захист інтересів громадян Латвії, що знаходяться на території Запорізького регіону, а також зміцнення економічного співробітництва між представниками регіону та бізнесменами Латвії, розширення наукових, культурних, туристичних та інших зв’язків і подальший розвиток політичного діалогу між двома країнами.

Нове представництво дозволить поглибити економічні, соціальні зв’язки,  культурне співробітництво між Запорізькою областю та Латвійською Республікою.

Під час заходу також говорили про можливість відкриття прямого авіарейсу між Запоріжжям та столицею Латвійської Республіки.

“Консульство лише розпочало роботу, планів маємо багато, запит від суспільства бачимо та розуміємо. Мені б дуже хотілося, щоб з’явилося пряме авіасполучення між Запоріжжям та Латвією, втім, ми маємо розуміти, що це процес тривалий, він вимагає глибокого аналізу та подальших переговорів. Тож коли ми напряму літатимемо до Риги говорити на разі дещо зарано, на разі йдеться про плани та бажання” – розказав у розмові з журналістами “Регіонньюз” почесний консул Латвійської Республіки Юрій Підгорний.

Серед найбільш близьких проектів, що претендують на найшвидшу реалізацію – бізнесові зв’язки, Юрій Підгорний пообіцяв працювати над тим, щоб із Запоріжжя до Латвії у найближчий час експортували не просто сировину, а перероблений продукт.