29 вересня у Запоріжжі, на вулиці Незалежної  України, 17, у ПК Металургів пройшов турнір зі спортивних бальних танців «Golden Cup». Організаторами заходу виступили члени федерації FNDL (Національна Танцювальна Ліга України) Роман Колесник — голова клубу з спортивних бальних танців «Спартак», та Дмитро Реплюк — голова клубу «Ten Dance». У змаганні приймали участь як малі та недосвідчені пари, так і дорослі, які мають за спиною велику кількість змагань. Турнір тривав з дев’ятої ранку до одинадцятої вечора та був поділений на чотири частини.

Після входу до будівлі одразу стає чутно ритми музики та шум фенів, та у носа б’є різкий запах лаку та гелю для волосся, їх танцюристи використовують у великій кількості для того, щоб зробити зачіску, яка є одним із головних атрибутів учасника будь-якого турніру з цього виду спорту. У хлопців вона має бути стримана, а у дівчат елегантна.

У самому танцювальному залі гостя зустрічає гарне освітлення, завдяки якому плаття дівчат переливалися та блищали неначе алмази на сонці, та велика кількість глядачів, які дуже гучно вболівають за своїх фаворитів. Атмосферу підсилювали конкурси на найактивнішого вболівальника, переможці якого обиралися ведучою турніру, у подарунок вони отримували сертифікати на знижку у танцювальних магазинах. Нажаль поговорити з організаторами турніру не вдалося, бо вони увесь час кудись поспішали і були дуже зайняті.

У четвертому відділенні глядачів своїм показовим виступом порадувала запрошена пара —Альберт Мікулін та його прекрасна партнерка Алісія Хауха. Вони змусили і так шумну публіку підстрибувати від захвату.

Над сценою, на якій стояла ведуча, знаходився екран, на якому показували результати танцюристів, кожен міг подивитися, як розподілилися місця, цим займався інтернет-ресурс Fly Mark — соцмережа для танцюристів. Голова лічильної комісії турніру та представник Fly Mark сказав, що всі результати відправляються суддям на пошту, тому їх майже неможливо підтасувати — це робить оцінювання більш об’єктивним та чесним.

 

Але нажаль, хоч у плані організації та дизайну турнір був виконаний на високому рівні, щодо майстерності танцюристів не все так добре. «Мені нудно», — зізнався молодий тренер Дмитро Лягуша. Йому доводилося бувати на семінарах різних професіональних танцюристів, таких як Марко Іліч та Марек Косатий, які були фіналістами та призерами міжнародних турнірів багатьох країн. Рівень, що показували пари на їхніх заняттях, у рази вищий за той, який він побачив на цьому конкурсі.

Будемо сподіватись, що розвиток цього прекрасного виду спорту у нашому місті не зупиниться і бальники намагатимуться стати кращими, щоб Запоріжжя асоціювалося не лише з заводами та козаками, а й з бальними танцями.

 

Текст і фото Владислава Макаренка