Заступника міського голови Запоріжжя Анатолія Пустоварова вкотре спробують звільнити.

Проект рішення про звільнення чиновника навколо якого крутяться плітки, схеми та кримінальні справи, сьогодні зареєстрували у Запорізькій міській раді.

Автором проекту є Віталій Рябцев, свої дії він мотивує тим, що Анатолій Пустоваров не належно виконує свої обов’язки, зокрема наводить приклад п’ятої міської лікарні та її керівника, який, за словами Рябцева, організував в медичному закладі схеми, щоб незаконно збагачуватися. Також ситуація і лікарні загострюється серед персоналу, медики готові звільнятися, щоб не працювати з Дмитром Івченком. Окрім іншого, його також звинувачують у сепаратизмі, з’явилася інформація про фінансування ним збройних угрупувань в 2014-2015 роках в Луганську, звідки керівник приїхав до Запоріжжя. Відомо, що Івченко є прямим протеже Пустоварова та Шурми.

Окрім цього, діяльність медичних закладів входить до компетенції Пустоварова.

Детально про свою мотивацію та аргументи чому Пустоварова варто звільнити йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

З грудня 2015 року Пустоваров А.І. обіймає посаду заступника міського Голови. За період його роботи він неодноразово був причетний до корупційних скандалів, схем, які носили публічний характер та були висвітлені у ЗМІ. Остання ситуація із «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги міста Запоріжжя» в якій окрім питань реорганізації ще є питання стосовно «Схеми » тіньового заробітку головного лікаря установи. Саме до компетенціі Пустоварова А.І. відноситься питання «охорони здоров’я та аптечного обслуговування» судячи з того , що ця ситуація знову переходить до публічної площини можна зробити висновок, що Пустоваров А.І. не приділяє належної уваги вищезазначеній сфері.
У зв’язку з вищезазначеним Запорізька міська рада має прийняти дане рішення з метою захисту інтересів територіальної громади, звільнивши з посади заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоварова Анатолія Івановича.