Найбільш затребуваними у Запоріжжі, згідно з даними міського центру зайнятості є послуги слюсарів-ремонтників, електрогазозварювальників, майстрів виробництва, операторів верстатів, різальників та нагрівальників металу, бухгалтерів, начальників управлінь, виконавчих директорів.

Їм готові платити за роботу від 16 до 19 тисяч гривень на місяць. Більше 20 тисяч гривень складає оклад вогнетривників, пресувальників брухту, майстрів з ремонту устаткування, інженерів з підготовки виробництва. Є навіть вакансія, з оплатою праці в 30 тисяч гривень, про це повідомила  директорка міського центру зайнятості Олександр Мотовиця.

З’явилася вакансія з заробітною платою на рівні 30 тисяч гривень – для медичного директора. Всім, хто перебуває у пошуку роботи з гідним заробітком нагадуємо, що слід бути активними на ринку праці, а фахівці служби зайнятості завжди готові прийти на допомогу і надати максимальне сприяння, – каже керівниця

Вона також повідомила, що роботодавець все частіше шукає або висококваліфікованого фахівця, або «універсального» робітника, здатного виконувати декілька функцій, навчатись і адаптуватись до змін. Чим більше професійних навичок має працівник, тим більшу заробітну платню готовий надати роботодавець.