У звичному для себе оптимізмі та навіть з нотою жартівливості народний депутат України 4 та 8 скликань Петро Сабашук поспілкувався з журналістами про політику, бізнес та навіть власні хобі, які переросли в дуже стратегічні проекти. Говорили більше години, Петро Павлович здавалося говорить максимально відкрито і старається сказати якомога більше. Загалом, бізнесмен відповів на всі запитання, навіть ті, що прозвучали різко, вони у першу чергу стосувалися розмов навколо того, що будівельний бізнес Сабашука занепадає і він все розпродає, у тому числі сам завод.

“Слава Богу мене не вибрали цього разу народним депутатом і я щиро цьому радий. У нинішньому скликанні місця для мене не було б, а ті функції, що міг би зараз там виконувати для мене нецікаві. Вперше за багато років у день після голосування я прокинувся тільки після того, як добре виспався. Якщо ви помітили, піар кампанії я не проводив. У мене зараз з’явилося більше часу на ті справи, що я люблю і головне – мені вже не треба кудись їхати, спокійно можу залишатися у рідному Запоріжжі” – з такої ноти розпочав бесіду Петро Павлович.

Зараз у його житті, в принципі, як і раніше, багато нових ідей, та і старих теж, які пов’язані  з різними сферами: перетворення Південного мікрорайону на “Венецію”, будівництво храму в центрі Запоріжжя, розвиток індустріального парку та околиці міста, звичайно ж – продовження реконструкції аеродрому в Широківській ОТГ та навіть допомога в будівництві парку розваг на території цього ж аеродрому.

У політику Петро Сабашук більше не планує повертатися, навіть у місцеву, втім, жартівливо додає – “Ніколи не кажи ніколи”. А тому, всі сили, вміння та ресурси хоче спрямовувати для реалізації усього вище перерахованого. Каже, що дуже любить мікрорайон “Піски” та стару частину “Олександрівська”, тож будувати в найближчі роки буде саме тут. По прикладу європейських країн, в тій частині міста, яка має архітектурну цінність, будувати обіцяє з урахуванням загального антуражу і чіткого стилю. У задумі, перші кілька поверхів мають відповідати стилю міста, а вище –  хоч скляний хмарочос.

Зараз у компанії “Рассвет” є кілька недобудованих об’єктів і по деяких з них в останній період  призупинилися будівельні роботи, тож бізнесмен пояснює чому.

“У компанії зараз справді не найкращі часи, але було і складніше. У нас призупинилися грошові потоки, квартири практично усі продані. Але це в жодному разі не означає, що ми банкрутуємо чи закриваємо будівельний бізнес. Справді, деякі його складові продаємо, це пов’язано з оптимізацією та якщо хочете – модернізацією. Ми перезапускаємо компанію і по-іншому розставляємо пріоритети. У найближчий час будемо будувати житло для різних потреб та можливостей. У нас будуть комплекси елітного типу, будуть комфорт класу та бюджетні. Мені якось сказав один знайомий – “Я встиг накопичити 10 тисяч доларів, ти можеш збудувати для мене квартиру на цю суму? Я подумав, – а чого б ні? Треба задовольняти потреби всіх” – анонсував бізнесмен.

Залучати у будівництво планує також найсучасніші технології, зокрема найближчим часом планує купити технологію у інженерів Фінляндії, яка є близькою до України кліматично. Це дасть можливість використати нову, але менш вартісну технологію, що вплине на зниження вартості квартири. Втім,  це все одно не означає що житло буде дешевим загалом, так каже Петро Павлович.

“Все якісне мусить мати виправдану вартість, економити можна буде хіба за рахунок метрів квадратних та додаткових привілеїв” – зазначив будівельник.

Петро Сабашук також не відмовився від ідеї збудувати навпроти ОДА гарний храм.

“Я не розумію, навіщо площа, якщо на ній немає храму?” – зауважив усміхаючись бізнесмен.

Наприкінці зустрічі, Петро Сабашук приділив декілька хвилин аеродрому в Широкому. Він запевнив, що продовжить долучатися до його реконструкції. Зараз там вже відремонтовано декілька літаків, які регулярно піднімаються в небо. Втім, використовувати планують не всю площу аеродрому, бізнесмен каже, що надто великий податок на землю.  Тож, на одній з його частин буде індустріальний парк, на іншій – парк розваг. Адміністрація Широківської ОТГ підготує для інвестора хороші умови співпраці, а тому інвестувати буде просто і все швидко окупиться. Бізнесмен додав, що хотів би, щоб інвестор був українським. Стосовно парку розваг він повідомив, що ідея була  президента України, тож сподівається, що її реалізують і до Запоріжжя будуть приїжджати розважатися гості з сусідніх областей як мінімум.

У найближчому майбутньому Петро Сабашук Запоріжжя бачить містом, де приємно жити, працювати та розважатися.