Народна депутатка від партії “Слуга народу”, яка займалася до нардепства шиттям ляльок вдома, після виборів не лише сама працевлаштувалася, а й взяла на зарплату в помічники власного чоловіка Олександра Нікітіна.

Він буде працювати її помічником на платній постійній основі за строковим трудовим договором. Інформація про чоловіка-помічника оприлюднена на офіційній сторінці Нікітіної на сайті Верховної ради, пише Запорізький центр розслідувань.

Також Нікітіна вказано в декларації депутата, як її чоловіка. Олександр вже кілька років займається ремонтом машин в Гуляйполі, за словами тамтешніх жителів. У реєстрі фізичних осіб є інформація про реєстрацію ФОПа Олександра Нікітін в лютому цього року, але вже 10 вересня він був знятий з обліку. Основним видом діяльності били вказані якраз ремонт і технічне обслуговування автомобілів.

Згідно ст. 34 ЗУ «Про статуті народного депутата України», народний депутат може мати до 31 помічника-консультанта – на платній основі, за сумісництвом або на громадських засадах. Вимоги до помічників невеликі, він повинен бути громадянином України, мати спеціальну середню або вищу освіту і володіти державною мовою. Прямої заборони на родинні зв’язки між нардепом і його помічників немає

Нікітіна стала переможницею по 82 ОВО – Запорізький, Гуляйпільський, Новомиколаївський, Пологівський і частини Оріхівського району.