У Запоріжжі склали 70 протоколів на різні правопорушення, серед них: стихійна торгівля, продаж алкогольних напоїв (переважно неповнолітнім), проституція та не покіс амброзії. Про велику кількість протоколів стало відомо вчора, на засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради. Протоколи, що були складені поліцію розглянули на комісії.

Більшість протоколів стосувалися стихійної торгівлі у невстановлених місцях – на проспекті Металургів, на вулиці Дудикіна, на Поштовій площі. Штраф за торгівлю у несанкціонованих місцях – від 340 до 1700 грн.

Так, за торгівлю своїми овочами на проспекті Металургів мешканець Запоріжжя має сплатити 340 грн штрафу за умови, що більше цього не повториться. Пенсіонерка, яка вже неодноразово була помічена як продавець на стихійному ринку, отримала 850 грн штрафу.

Також значна кількість протоколів була складена на осіб, які призвели до захаращення території,  довели неповнолітніх осіб до стану алкогольного сп’яніння, а також більше 10 протоколів – на жінок, що займалися проституцією.

Непокіс амброзії на своїй території призводить до найбільших адміністративних штрафів – 1360 грн для фізичної особи, 1700 грн – для посадових осіб – повідомляється на сайті міської ради.

Цікавим є те, що кіоски, які працюють без дозвільних документів не квапляться штрафувати, натомість поспішають стягнути з пенсіонерів, які виростили на дачі огірки чи зелень  850 гривень. Також, до відповідальності не прагнуть притягнути керуючі компанії, на  прибудинкових територіях, які вони мають обслуговувати також рясно квітне амброзія.