Сьогодні, на перехресті двох проспектів – Металургів і Соборного – почався капітальний ремонт зливової каналізації, яка знаходиться під проїжджою частиною в напрямку Заводського району. Скільки часу він буде тривати, місцева влада не береться прогнозувати, проїзду не буде до тих пір, поки не закінчать ремонтувати каналізацію.

Щоб отримати доступ до комунікацій і зняти асфальтове покриття, рух транспорту на цій ділянці припинено. Підрядники кажуть – це єдина можливість запобігти подальшому руйнуванню автомобільної дороги і будинків, які знаходяться поруч.

Уникнути ремонтних робіт було не можливо, бо ж через постійні підтоплення на дорозі з’являються провали, а будівля поруч – помітно осідає.

Про плани пов’язані з ремонтом повідомили на сайті Запорізької міської ради.

Після обстеження території, нарад з представниками місцевої влади та проведення тендерів підрядники почали капітальний ремонт зливової каналізації. Для цього необхідно зняти верхній шар проїжджої частини – тільки тоді фахівці зможуть побачити масштаби проблеми і прийняти рішення про подальші дії. За словами експертів, складність робіт в тому, що на цій ділянці знаходиться кілька важливих електро- та гідрокоммунікацій, які не можна пошкодити. Через цю специфіку працювати на об’єкті будуть тільки протягом світлового дня. Обмеження діятиме до повного закінчення ремонтних робіт. Разом з представниками поліції і перевізниками експерти управління транспортного забезпечення та зв’язку склали схему руху транспорту в об’їзд по найближчих вулицях, яка опублікована на офіційному сайті цього управління

Для виконання робіт з 13 серпня перекрито рух на перехресті проспектів. Соборного та Металургів до вулиці Добролюбова включно (смуга в напрямку Правого берега). У перші дні автомобільний рух регулюють представники поліції.