Відомого бердянського браконьєра Володимира Череповського, який завдав мільйонних збитків Азовському морю, Апеляційний суд Запорізької області відпустив під домашній арешт.

Варто пригадати, чоловік не просто є зухвалим браконьєром, а й людиною, що злісно перешкоджала діям правоохоронців та навіть причетна до побиття співробітників поліції. З початку року, риболовецькі судна вище згаданої особи декілька разів затримували, а під час обшуків було виявлено тони риби, що “підприємець” знищив незаконним шляхом, – повідомляли в поліції. Не зважаючи на порушені проти нього справи Череповський не зупинявся і продовжував браконьєрити.

Всередині травня чоловіка заарештували і до 1 липня він знаходився у слідчому ізоляторі. Втім, нещодавно, колегія Апеляційного суду Запоріжжя на чолі із суддею Світланою Дадашевою відпустила порушника додому, завершення слідчих дій чоловік буде очікувати в комфортних для себе умовах – вдома.

Бердянці з таким вердиктом не згодні та вже провели власне розслідування по цій справі, вони запевняють – судів підкупили. Зокрема озвучують суму в 10 тисяч доларів, які начебто Череповський відніс в якості підкупу за потрібне йому рішення. Також звертають увагу суспільства на надмірну лояльність судді Світлани Дадашевої до ряду справ.

“Азовське море, в тому числі самі бердянці вже багато років потерпають від дій цього браконьєра. Колись у морі спокійно можна було рибалити дозволеними снастями, місцеві мешканці ловили рибу, в’ялили її та сушили, пізніше продавали туристам, з цього ми всі жили. Але як тільки Череповський розпустив руки та розігнав апетити, місцевим не дістається нічого. Здається, скоро в морі риби взагалі не залишиться. Зверніть увагу, навіть бички, – таких які були колись бердянці вже давно не бачили. А у випадку з Череповським мова взагалі йде про інші, у тому числі не надто поширені види риб” – йдеться в листі до редакції “Регіонньюз” пана Олександра.

В інших листах бердянці кажуть, що Володимира Череповського варто покарати по заслугах, а рішення Апеляційного суду викликає багато запитань.

“Я не розумію, ми – бердянці цього браконьєра знаємо давно, скільки лиха він зробив, як можна було відпустити його додому? З початку року він наче геть збожеволів, його судна регулярно стали затримувати, а він продовжив робити своє. От кажуть в нас, що Череповський відніс грошей до суду за потрібне рішення, знаєте, я охоче цьому вірю. Нищив море протягом багатьох років, то що, сьогодні для нього 10 тисяч доларів то проблема? То давайте всі так будемо робити!” – обурилася мешканка Бердянська пані Тетяна.

У розмові з журналістами, мешканці Бердянська висловили сподівання, що нова влада, якій українці висловили кредит довіри, все ж впорається із корупцією в судах та правоохоронних органах і рекомендують саме з цього починати. Люди переконані – чоловік, що завдав мільйонних збитків морю не може бути від домашнім арештом!