Повна децентралізація теплових мереж – це шлях до істотного зниження тарифів та чесної політики в сфері комунальних послуг – вважає Андрій Чечель.

Свого часу він особисто супроводжував процес реформування теплових мереж у місті Покров, що в Січеславській області. Після проведення децентралізації в цій сфері, мешканці міста отримали відмінно інші цифри в платіжках  та сьогодні мають можливість самостійно регулювати температуру повітря в своїх домівках.

Андрій Чечель сьогодні запевняє, що готовий поділитися досвідом реформування теплових мереж у Запоріжжі та області, а також в тих населених пунктах області, що мають централізоване опалення. Протягом найближчих років готовий сприяти цьому руху та лобіювати інтереси мешканців області, адже вважає,  що має достатньо досвіду та навичок для продовження справи тут.

” В країні працює програма, про яку мешканці Запоріжжя можливо не чули, вона передбачає повну децентралізацію теплових мереж. Я особисто долучався до її реалізації в місті Покров і хочу запевнити – вона дуже ефективна. Суть полягає в заміні мереж та встановлення індивідуальних теплових пунктів у кожній домівці. Держава готова фінансувати 50% цього проекту, але має бути проявлена ініціатива на місцях. Решта витрати, а це рівно 50% мають покриватися із місцевих бюджетів. У випадку з Покровом, це був обласний бюджет.  Слід розуміти, якщо мова йде скажімо про Вільнянськ, Пологи чи Гуляйполе, то рішення про підтримку подібної ініціативи має прийняти обласна рада. Втім, ми на практиці розуміємо, – якщо ініціативу не проявлять люди, то депутатам руки до цієї справи можуть і не дійти.

У нашому суспільстві часто буває так, що взятися за процес люди бояться, бо не знають як воно піде і чи не будуть зусилля марними. Тож хочу повідомити, що я є тією людиною, яка знає процес зсередини – від створення проектної документації до безпосереднього встановлення індивідуальних конвекторів. Приклад Покрова нам доводить, що це реально, а приклад недобросовісної роботи Міських теплових мереж нам підтверджує, що це навіть необхідно ” – переконаний Андрій Чечель.

До початку опалювального сезону залишилося декілька місяців, а враховуючи беззупинний виборчий процес в країні, ми розуміємо, що опалювальний сезон 2019-2020 мусимо провести по старих правилах. Андрій Чечель пропонує не жити сьогоднішнім днем, а брати ініціативу в свої руки і вже сьогодні думати як воно буде завтра.