Сьогодні,  у Запоріжжі з робочим візитом перебуває міністр освіти та науки Лілія Гриневич. З недавніх пір вона також член команди чинного прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, зокрема, її ім’я є другим у виборчому списку партії “Українська стратегія Гройсмана”.

Першою локацією, куди навідалася  Лілія Михайлівна став Балабинський навчально-виховний комплекс – гімназія “Престиж”, також інклюзивно-ресурсний центр,  що знаходиться на території закладу. Там вона мала нагоду побачити, як реалізовується освітня реформа в запорізькому селі та як використовують державну субвенцію, що спрямована державою на підтримку згаданої реформи.

У рамках бесіди зі співробітниками навчального закладу Лілія Михайлівна повідомила про плани міністерства на найближчий період, також аргументувала кроки, що були зроблені протягом останніх років. З вуст профільного міністра педагоги почули про глибокий задум та повну суть реформи освіти в Україні, що є однією з найважливіших, запроваджених урядом Гройсмана.

Зі свого боку, присутні ставили запитання, що є для освітян дуже актуальними сьогодні та почули глибоку й вичерпну відповідь.

“Справжньою реформу можна назвати лише тоді, коли стратегія підкріплена фінансово. Саме тому, на реалізацію освітньої реформи держава виділяє субвенції. Вони спрямовані для забезпечення необхідних для реалізації реформи умов. Але є випадки, коли передбачається співфінансування, – держава готова виділили необхідні кошти, але на умовах спільного фінансування за рахунок обласного чи міського бюджетів. Тут з’являється проблема. Часто держава виділяє, але на місцях депутати не можуть дійти згоди, щоб виділити необхідну для реалізації проекту суму коштів. З боку це виглядає наче у Києві вимагають, але забезпечення потреб немає. Так, фінансування не  так багато, як би хотілося, але воно є. Дуже прошу користувалися наданими можливостям та співпрацювати з міністерством” – повідомила Лілія Михайлівна.

Балабинський навчально-виховний комплекс є сьогодні одним з найкращих, (якщо не найкращий), освітніх закладів в Запорізькій області. Тут класи обладнані всім необхідним для запровадження на втілення нових програм освіти з новим підходом. Для минулорічних першачків запропонували навчання за трьома програмами: “Нова українська школа”,  “На крилах успіху” та “Росток”, в цьому році запровадять ще одну нову програму.