Мешканка Запоріжжя Вікторія Верес поділилася із запоріжцями власною історією боротьби за чистий двір.

З хештегом #довіряй_ділам жінка опублікувала допис, в якому описує хронологію свого спілкування з сервісним центром 15-80 та керуючою компанією “Місто для людей”, яка мала б обслуговувати цю прибудинкову територію. Слід повідомити, оплату за прибирання прибудинкової території в розмірі 6.21 грн. з квадратного метра компанія стягує регулярно, але роботи немає.

Три роки поспіль мешканці п’ятиповерхівки, за адресою Вінтера, 42 благали служби спиляти суху тополю, що була зростом як їхній будинок. Листи писали всюди – до районної адміністрації Хортицького району та міському голові особисто, дзвонили також в міський кол-центр “15-80”.

Позитивної реакції не було. Дерево стояло, хиталося і скрипіло, поки не впало – прямо на балкони мешканців, це сталося в березні цього року.  Подія припала вихідні дні, тож дерево прибрали не швидко, До процесу підключили депутата міської ради Миколу Бєлого, він допомагав  людям юридично та від свого імені писав звернення.

“Протягом усіх трьох років в околиці рубали здорові дерева, спилювали окремі гілки, а от сухого не було кому ліквідувати. Добре, що ніхто з людей не постраждав, а лише їхнє майно – коментує Вікторія Верес.

Дерево прибрали аби як, частина його вже півроку стирчить із землі. Сухі гілки та й інше сміття вже тривалий час знаходить поблизу будинку і його ніхто не планує вивозити.

Вікторія Верес каже, що всі ці звернення результату не дають, ситуація дійшла до повного абсурду. Людей не вважають за людей і водять за ніс, посилаючи з одного місця в інше. Фото прибудинкової території  жінка оприлюднила, щоб кожен на власні очі побачив “діла”, довіряти яким закликають перед виборами.