Бердянського браконьєра Череповського, який багато років поспіль винищував життя у Азовському морі нарешті взяли під варту. Затриманого звинувачують у завданні тілесних ушкоджень правоохоронцю та розтраті  чужого майна на суму 700 тис. грн.

Про це повідомили в Запорізькій обласній прокуратурі вчора, 3 липня.

Череповському вже вручили підозру та обрали міру запобіжного заходу. Враховуючи розмах та системність протиправних дій, що завдавала значної шкоди морю, на період слідчих дій зловмисник буде знаходитися під вартою без права внесення застави.

Завдяки скоординованим діям прокуратури та поліції було встановлено, що протягом січня – лютого зловмисник Ч., порушуючи чинне законодавство України, виловив незаконно з акваторії Азовського моря живі водні біоресурси, чим завдав державі збитки на суму 7,8 млн. гривень.  Крім того, останній перебуваючи на судні СЧС «Вера», умисно завдав працівнику правоохоронного органу легкі тілесні ушкодження при виконанні ним своїх службових обов’язків.

Також вказана особа, будучи директором декількох підприємств зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив розтрату ввіреного йому майна, а саме водних біоресурсів, чим завдав збитку іншій юридичній особі на суму близько 700 тис. гривень. Під час проведення досудового розслідування слідчим за погодженням з прокурором Приморського відділу Бердянської місцевої прокуратури до суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному. Співробітниками поліції підозрюваного затримано у залі суду, – зазначається на сайті прокуратури Запорізької області.

Нагадаємо, найбільша протиправна активність Череповського та браконьєрів, що входять до його команди, припала на січень-березень цього року. Ми писали про те, що у лютому риболовецьке судно браконьєра затримали, на борту виявили тони незаконно виловленої тюльки.

Під час обшуків, 5 лютого вилучили різноглибинний трал з осередком 6,5 мм і 26 тонн незаконно виловленої тюльки. Збитки, завдані рибним запасам Азовського моря, перевищили 4 млн. грн. Тоді обшуки проводили теж з перебоями. Пройшло трохи більше 2 тижнів, судно підприємця знову. Під час обшуків на судні він та найняті ним люди чинили опір та завдали тілесних ушкоджень правоохоронцям.

Як проходили  обшуки зафіксовано на відео: