Уряд фіналізував рішення про підвищення пенсій громадянам, які мають великий стаж роботи, але невеликі пенсії – через невеликі зарплати. 

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає прес-служба КМУ.

За словами глави Уряду, вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. В середньому пенсія складатиме не менше 2 тисячі грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі. Підвищення отримають 2,5 млн пенсіонерів.

“Всі процедурні рішення закріплюємо на найближчому засіданні Уряду”, – наголосив Гройсман.

Нагадаємо, в 2018 році уряд запровадив поетапне підвищення пенсій військовим, це стосувалося понад  500 тис. осіб. Пенсії зросли в середньому на 1 476 грн. З 1 січня цього року відбулося чергове підвищення для  455 тис.  військових пенсіонерів. Пенсії зросли в середньому на 763,48 грн. З 1 березня 2019 року вперше відбувся автоматичний перерахунок пенсій, 8,9 млн пенсіонерів отримали підвищення (в середньому з одноразовою доплатою 591,89 грн).

В рамках пенсійної реформи,  з 1 січня 2020 р. відбудеться ще один етап підвищення пенсій. 

Пенсійна реформ була розпочата урядом в 2017 році, Володимир Гройсман називає її однією з найважливіших реформ останніх років, оскільки неактуальність старої системи створила ситуацію, коли пенсіонери країни стали найбіднішим класом в країні.

Головна мета реформи – відновлення соціальної справедливості для тих, хто працював все життя.

Нагадаємо, люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію, можуть отримати “13-у пенсію” вже наприкінці цього року.