Президент України Володимир Зеленський призначив очільником Служби зовнішньої розвідки Владислава Бухарєва, народного депутата від партії “Батьківщина”.

Також у вівторок заступник голови АП Руслан Рябошапка повідомив на брифінґу про призначення Бухарєва. “Було підписано указ про призначення голови Служби зовнішньої розвідки. Ним призначено Бухарєва Владислава”, – сказав соратник Володимира Зеленського.

При цім Рябошапка уточнив, що йдеться саме про народного депутата від “Батьківщини”, повідомила аґенція УНІАН.

Владислав Бухарєв обирався народним депутатом у виборчому окрузі №162 на Сумщині. У парламенті він є головою підкомітету з питань боротьби з організованою злочинністю в комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За кілька місяців перед виборами, у березні 2014 року, в.о. президента Олександр Турчинов призначив Бухарєва начальником головного управління СБУ з боротьби з корупцією і організованою злочинністю.

Бухарєв ішов на парламентські вибори із аґіткою, в котрій хизувався медаллю “За боевое содружество”, котру роздає ФСБ РФ.

На російський офіційних порталах інформації про нагородження Бухарєва немає. Водночас, верифікованість викладеної в агітці інформації не викликає сумнівів принаймні через те, що відомості про цю медаль згадуються і в інших інформаційних матеріалах про чиновника. Зокрема, на сайті “Лебедин Press” серед поважних випускників школи №5 також згадується Бухарєв як власник медалі від ФСБ.

Під час тих виборів Бухарєв залучав до аґітації “95-й квартал”. Подейкували, генерал мав із гумористичною командою Володимира Зеленського теплі стосунки. Так, видання Depo.ua писало, що Зеленський “не лише облагодіяв рідне місто вздовж і вширш, а й дав місцевому населенню видовищ – Бухарєв регулярно влаштовує безпосередньо у Лебедині та на його околицях концерти “95-го кварталу”, з колективом якого, за чутками, має дуже ніжні стосунки з давніх-давніх часів”.

Згідно з інформацією журналістки Тетяни Ніколаєнко, дружина Бухарєва пише сценарії для “95-го кварталу”.

Як пише проект журналістських розслідувань Слідство.Інфо, родинні статки Бухарєва не відповідають задекларованим доходам. Цікаво, що на це скаже Президент Зеленський, заятий ворог незаконного збагачення?

Так, хоча Владислав Бухарєв усе життя працював у держструктурах, а його дружина Олена – вчителька російської мови та світової літератури в київському ліцеї, однак у декларації народного депутата Бухарєва за 2018 рік чимало нерухомості, кілька автівок і коштовності.

Зокрема, у власності Бухаревих дві квартири в столиці на 100 й майже 220 квадратів. Їм належить будинок на 700 квадратів і земля в селі Вишеньки під Києвом. Приблизна вартість подібного будинку в тому районі – близько 40 мільйонів гривень.

Також доньці Юлії належить земельна ділянка та квартира на понад 75 квадратних метрів у житловому комплексі DESNA residence у передмісті столиці. Така квартира коштує понад 1,2 мільйона гривень.

Одна з квартир Бухарєва – на Білоруській вулиці в Києві, де раніше був один зі штабів Володимира Зеленського.

Окрім іншого, Олена Бухарєва володіє нерухомістю в окупованому Криму. У 2011 році вона придбала квартиру в елітному житловому комплексі по сусідству з Лівадійським палацом в Ялті. Там, до речі, має квартиру й перша леді Олена Зеленська.

Також сім’я задекларувала чотири автомобілі – два Lexus, Toyota Land Cruiser і Volkswagen Multivan 2017 року, вартістю від 1,3 мільйона гривень, який Бухарєву передала в безоплатне користування людина на ім’я Олександр Коротєєв. Він же торік подарував доньці Бухарєва Юлії два подарунки на майже в 1,5 мільйони гривень.

Сам Владислав Бухарєв також подарував доньці два подарунки на понад 15 мільйонів гривень. Щоправда, торік депутат заробив лише 817 тисяч, а його дружина – 91 тисячу гривень. Також Олена Бухарєва отримала півмільйона як відсотки з рахунку в Латвії, де зберігає 400 тисяч доларів. Окрім цього, вона також зберігає майже 85 тисяч євро в Австрії. У готівці в родини Бухарєвих – 7 тисяч доларів, 6 тисяч євро та 58 тисяч гривень. Також Бухарєв задекларував чотири коштовні годинники, однак їхню вартість не вказав.

Джерело – Збруч