Сміх дітей, дзвін келихів та звук затворів фотоапаратів… Це десята річниця з дня створення бердянського зоопарку «Сафарі». Так, це справжні джунглі посеред міста. Величезні масштаби території та кількість видів цікавих тварин вас приголомшують одразу.

Нагадаємо, що історія зоопарку починає свій відлік ще у 2004 році, коли уперше в місті Бердянськ з’явився перший зоопарк, створений Ігорем Кальченком.

Сьогодні, здається, тут зібрались усі… Журналісти, оператори, фоторепортери, друзі парку та звичайні відвідувачі. Це було свято посмішки, миру та єдності.

Тож розпочинається урочиста частина свята. Відбувається нагородження подяками та подарунками друзів та партнерів зоопарку.

Ігор Кальченко та гості парку висловили вдячність за велику кількість часу, проведеного разом, та побажали розквіту та подальшої реалізації паркові. По закінченні урочистої частини, ми приймаємо вітання від найменших гостей сьогоднішньої події – дітей літнього дитячого табору «Гвоздика».

«На сьогодні у парку знаходить близько 185 видів тварин. Кожний зоопарк по-своєму унікальний. У кожному є своя родзинка. Не може бути поганих людей і не може бути поганих звірів. Кожна тварина по-своєму унікальна, як і людина.» − відповів на питання щодо унікальності свого парку Ігор Кальченко.

Цікавою новиною дня  стала звістка про те, що нещодавно у парку народила унікальна птаха – сип білоголовий.

«Після проведення аналізу ДНК на стать птиці, ми дізналися, що це двоє самців. Але згодом вони ж і знесли нам яєчко. Минуло 18 днів з народження пташки і дуже стрімко росте і розвивається. Якщо все буде добре надалі, то вони кожного року будуть приводити нам малят.» —  говорить Ігор Кальченко.

По закінченню цікавого прес туру, ми мали змогу відвідати дитячий табір «Гвоздика» та взяти участь у спеціальних майстер класах для дітей, створених дирекцією табору. Тут дітей ділять на групи по інтересам і кожна дитина, протягом свого перебування на відпочинку, займається справою, яка їй дійсно цікава. До речі, скоро у таборі відкриється новий вид активності – заняття серфінгом. Побувавши тут, повірте, вам захочеться повернутися у дитинство і мати змогу відпочивати тут.

Тож приїжджайте на відпочинок до Бердянську та відвідуйте найкращі місця нашої області.

Яка природа, яка краса, натуральність – це наша Україна!