На проспекті Інженера Преображенського, 27, що на Бабурці, з верхнього поверху будинку випала, чи спеціально вистрибнула людина.

Накрите тіло чоловіка у +25 градусів пролежало декілька годин на вулиці. Поруч, на дитячих майданчиках гралися діти.  Очевидців здивувало, чому тіло ніхто не забрав, швидка приїхала, медики констатували смерть і поїхали. Люди зняли на відео цей процес та опублікували в Інстаграм пабліку “Це Запоріжжя”.

Ситуація, коли тіло залишається на місці смерті деякий час, для Запоріжжя є звичною, більш того, ми вже неодноразово ставали свідками, коли в квартирі помирає одинока людина, труп починає розкладатися і лише з запаху сусіди можуть усвідомити, що відбулося. На виклик приїжджає поліція, але права зайти до помешкання не має, тож ситуація не вирішується, а люди нарікають на непрофесійну роботу служб.

Поліція та медики у таких ситуаціях коментують – кожен випадок повинен пройти певну процедуру, тому процес затягується. Скажімо, коли помирає одинока людина, поліція мусить знайти родичів, які дозволять зайти до помешкання, якщо ж квартира не приватизована, то мають бути присутніми співробітники установи власника.  Ця ситуація, як і багато інших затягнулася, мабуть через складність процедур, які необхідно зробити по протоколу. Це, очевидно недосконалість українського законодавства.

У даному випадку, мабуть логічніше було б  батькам подбати про здорову психіку власної дитини.