Адміністрація Запорізької школи № 31 три діні провела в Києві, де у формі семінару навчити освітян правильно сортувати побутові відходи.

Школа стала переможницею конкурсу , що організовував Klitschko Foundation, це дає можливість запустити в місті пілотний проект по сортуванню сміття. Про це сьогодні, в рамках Екологічного форуму заявила директорка гімназії № 31 Тетяна Трапезіна. А щоб проект можна було реалізувати належним чином, на форумі підписали спільний меморандум КП «Комунсантрансекологія», ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» та Запорізька гімназія №31. Цей документ дає можливість уже найближчим часом впорядкувати питання побутових відходів у освітньому закладі.

– Після перемоги нас запросили до Києва на триденний семінар, де навчали сортуванню сміття. Наше завдання – зробити так, щоб ідея сортування сміття стала ментальною ознакою людей у Запоріжжі. Дослідження фонду свідчать, що лише 2% молоді України екологічно активні люди. Наша участь у проекті сприятиме формуванню з учнів свідомих відповідальних людей. Ми будемо збирати сміття, сортувати його, потім наші партнери по меморандуму будуть у нас його забирати. У школі з’являться контейнери, в яких буде зручно сортувати. Учні добре сприймають цю ідею і вже починають доводити її до своїх батьків, – говорить Тетяна Трапезіна.

На Еко Форумі представили зразки перших контейнерів для роздільного збирання побутових відходів: для пластика, скла та паперу. Такі контейнери вже до 1 вересня будуть встановлені у гімназії № 31, а до кінця року вони мають з’явитись в усіх школах Запоріжжя.