Через місяць настане літо, а отже сезон відпусток. Багато хто з українців поїде відпочивати за кордон. Ми підготували 9 порад туристам, як себе вести у незнайомій країні та скласти гарні враження від відпустки. 

1.Пропустіть те, що для вас неважливо
Є такі туристичні місця, які позначені в усіх путівниках як must see. Наприклад, Грінвічський меридіан або Таймс-сквер на Новий рік. І якщо для деяких мандрівників це дуже важливо, а для вас – абсолютний кошмар, то не варто мучити себе тільки через те, що це буває «один раз в житті». Це ваша подорож, і ви повинні робити те, що принесе задоволення вам.

2. Загубіться
Безумовно, планувати поїздку – це так заманливо. Адже ви не хочете нічого пропустити. А спробуйте хоч один день піти гуляти по місту без карти і путівника. Ідіть туди, куди несуть вас ноги і подивіться, що станеться. Адже всі кращі пригоди – незаплановані.

3. Поговоріть з незнайомцями
Поспілкуйтеся з офіціантом, який приніс ваш ранковий американо, перекиньтеся парою слів з людиною, який ділить з вами лавку, прийміть запрошення власника магазину на чай. Зрештою, посміхніться незнайомцеві. Нове місце, нові люди, нові емоції.

4. Влаштуйте день відпочинку
Постарайтеся охопити за день більше пам’яток, ніж ви планували, а на наступний день влаштуйте емоційне розвантаження і проведіть весь день в ліжку.


5. Залиште фотоапарат в спокої
Звичайно, хочеться зафіксувати якомога більше моментів. Але саме в ці секунди ви перебуваєте в тому самому місці і можете їм насолоджуватися. А багато одне раз клацають сотні фото, а деякі примудряються ще тут же викладати все в соціальні мережі. Зрозумійте, поки ви фотографуєте, ваші емоції зосереджені на пошуку кращого кадру. Але ж ви не за цим сюди приїхали?
6. Робіть те, що боїтеся
Боїтеся висоти? Ідіть в гори. Не вмієте готувати? Прийміть участь в місцевому воркшоп по кулінарії. Ми проводимо наше життя, уникаючи того, чого боїмося. Під час подорожі ми отримуємо новий досвід. Так, багато людей виглядають безглуздо, роблячи те, чого раніше ніколи не робили. Але воно того варте, повірте.
7. Забудьте про традиційні сувенірах
Скільки часу ви витрачаєте на покупки сувенірів для своїх рідних, друзів, колег? Підсумок однин- все отримують магнітики або дрібнички, які припадають пилом на полиці. Набагато краще привезти якісь місцеві ласощі: рахат-лукум, шоколад, кокос. Навіть якщо це все можна купити в супермаркеті під будинком, спробувати «заморські частування» буде цікаво всім. А потім можна сказати: «Наші краще роблять».


8. Купіть дрібничку для себе
Так-так, попередня порада була про те, щоб не купувати дрібничок. Але це для друзів і рідних (для них це буде просто сувенір), а собі обов’язково купіть якусь дрібницю, яка буде нагадувати вам про поїздку і повертати вас подумки в ті найщасливіші дні відпустки.

9. Не засмучуйтеся, якщо місце вам не сподобалося
Ні правила, де йшлося б, що ви повинні обов’язково закохатися в місто, який відвідуєте. Незважаючи на те, скільки грошей ви витратили і як далеко забралися, ви не зобов’язані бути в захваті. Світ дивовижний – є міста, з якими у вас буде незрозуміле спорідненість. А є місця, які не залишають після себе особливих вражень. І немає нічого абсурдного в тому, що вам не сподобалася країна або курорт, які ви самі для себе обрали.