Професія художник  − це творча праця, яка вимагає хорошої фантазії, натхнення і володіння техніками малювання.  Це людина, яка бачить красу в буденних речах трохи більше, ніж інші люди.

Микита мешканець Запорізької області, який закінчуючи Якимівську художню школу, вже зміг організувати власну виставку.

Саме сьогодні він розповість нам, як він почав малювати та як обрав власний напрям  у мистецтві.

Що для тебе малювання відпочинок, робота чи може щось інше?

Для мене це звісно відпочинок, коли я малюю то занурююсь у власний дивовижний  світ і можу пробути там не одну годину.

Ти навчаєшся або навчався самостійно? Чи за плечима художня школа?

Я малюю з 7 років у 13-ть пішов до художньої школи. Вона дала мені певні ази, так би мовити старт у моїх  професійних роботах.

А як ти вважаєш наскільки навчання важливе? Чи можна досягти такого ж успіху і без класичного малювання?

Звісно можна, але художня школа дає поштовх, дає зрозуміти які стилі підходять та що краще обрати акварель, масло чи може графіку.

Ти займаєшся мистецтвом за внутрішнім  покликом, чи підходиш до мистецтва з комерційної точки зору?

Гарне питання. Спочатку я малював для себе, зараз я виставляю свої праці на одному американському сайті. Потрібно окупати всі дорогі матеріали, які у мене були.

Ти кудись їздиш, щоб подивитись та відчути. Звідки з’являються ідеї для творчості та, що тебе надихає?

Ні , я нікуди не виїжджаю, але  я є фанатом «MARVEL» − це американська кінокомпанія, яка створює комікси їх фільми відомі на весь світ. Тому я малюю персонажів звідти, бо мені вони дуже сильно подобаються.

Нещодавно я дізналась, що у тебе відкрилась своя  виставка?Це дуже класно, бо я майже не знаю художників , які у свої 16 років робили щось подібне. Опиши враження від цієї події. Чи було таке « це все моє, це я зробив»?

Звичайно, що було. Це моя гордість, мені подобається чим я займаюсь. А коли ти чуєш, як інші  хвалять твої роботи, то серце просто тане від цих слів. Це враження неможливо передати словами.

Які матеріали ти використовуєш та який напрям у мистецтві подобається?

Я малюю олівцями та в основному це портрети. Матеріали обираю дуже ретельно, бо якщо не нормальної якості, то дуже важко передати певний колір. Був такий смішний випадок, колись мені на День народження подарували дуже дорогі олівці, а я ще не міг нормально користуватися,бо тільки починав свій творчий шлях, майже всі олівці швидко закінчились, бо я їх зточив. Потім вже, я зрозумів цінність саме дорогих матеріалів і чому вони повинні бути. А от що до ціни та якості, я оберу якість.

Які основні поради ти можеш дати  починаючим художникам?

Придбайте якісні  матеріали для створення своїх робіт, та раджу все ж таки  відвідати художню школу, щоб був хоч якийсь багаж знань за плечима. Але якщо ж якщо не виходить,  то дивіться відео уроки на ютубі їх дуже багато.

Інна Малахова