У Запоріжжі фіксують факти підвезення громадян до виборчих дільниць. Про це повідомляє Комітет виборців України. За інформацією спостерігачів організації, підвезення виборців здійснюють автомобілі зі стрічками зеленого кольору.

Як повідомив в коментарі для Радіо Свобода представник КВУ у регіоні, перші дані щодо таких випадків надійшли до громадської організації безпосередньо від виборця. Чоловік зняв на відео, як людина, що підвозила виборців, фотографує їх біля дільниці, та надіслав це відео разом з іншими даними на спеціальну електронну пошту Комітету виборців.

“Як мені повідомили, існує десь 15 екіпажів по місту Запоріжжя. На машинах є зелена стрічка. Підходять до людей і пропонують підвези на дільницю – підходять виключно до людей похилого віку. Підвозять і потім роблять фотозвіт. Не на камеру чоловік, якого зняли, казав, що це проект “Зелене таксі”, що підвозимо людей-виборців Зеленського. Каже, я не бачу в цьому ніякого порушення. Але ж підвіз виборців… Ми не знаємо, що в тих авто: дають, не дають там гроші, проводять, не проводять агітацію. Ми повідомили про це як про підвіз виборців, щоб потім реагувала Національна поліція: якщо вони побачать таке авто – зупинять і допитають людей”, – розповів Радіо Свобода представник КВУ у Запорізькій області Роман П’ятигорець.

Наразі представники КВУ звернулися до поліції щодо надання необхідної правової оцінки за даним фактом.