Про загрозу для клієнтів ПриватБанку повідомив сьогодні, 15 квітня під час зустрічі з бізнесом Петро Порошенко.

Держава не має права змінювати свою позицію щодо Приватбанку, бо це поставить під загрозу гроші понад двадцяти мільйонів українців і може спричинити глибоку кризу і погіршення стосунків з інвесторами.

Про це заявив Президент під час зустрічі з бізнесом і представниками американської торговельної палати. Петро Порошенко підкреслив – вимогу екс-власника одного з найбільших банків країни про повернення двох мільярдів доларів вважає серйозною загрозою, і не допустить її втілення в життя.

Я був шокований вимогою двохмільярдної компенсації, два мільярда доларів за Приватбанк. Це питання вже на столі. Це те, що нас чекає. Так само, як і на столі питання позову до суду щодо визнання незаконною націоналізації, які намагаються вони дуже швидко провести до президентських виборів, щоб потім сказати, що це відбулося без їх участі.

Не вийде! Різкі рухи щодо банку створюють певні загрози коштам його численних клієнтів. Рішення на користь колишнього власника стане потужним ударом по співпраці з МВФ. Спроба націоналізації Приватбанку, яку ми, нагадаю, врятували коштів більше двадцяти двох мільйонів вкладників, 22 мільйонів громадян України. І наголошую, що це рішення дуже ретельно обговорювалося і на РНБО, і в українському Уряді, і з міжнародними фінансовими організаціями. І отже задній хід викличе глибоку кризу в стосунках з МВФ, з відповідними ризиками для макроекономічної стабільності, для курсу, і може потягнути за собою нову кризу.