Пожежа спалахнула на горищі, є припущення, що це пов’язано з ремонтом. Центральна вежа завдовжки 96 метрів вже розвалилася

У понеділок ввечері у всесвітньо відомому соборі Нотр-Дам почалася велика пожежа. Протягом короткого часу на даху поширилося полум’я, густі хмари диму висять над паризьким вечірнім небом. Фото та відео показують, що полум’я вийшло з-під контролю. Центральна башта висотою 96 метрів провалилася кілька хвилин тому, пише BILD.

Паризький міський голова Анн Ідальго написав в Twitter про “жахливий вогонь”. Пожежна охорона пробувала впоратися, однак рятувальники більше не змогли запобігти обвалу центральної вежі. Відео показує драматичний момент.

За інформацією французького інформаційного агентства AFP, пожежа може бути пов’язана з ремонтом. Вона сталася на горищі, що було відкритим о 18:50.

Нотр-Дам є одним з найкращих туристичних визначних пам’яток Парижа, і його відвідують мільйони щороку. Собор розташований у самому центрі міста на Іль-де-ла-Сіте. Його історія йде p середини 12 століття.

Розміри церкви готичного стилю, освяченої Дівою Марією, з двома величними вежами величезні: 127 метрів завдовжки, 40 метрів у ширину і до 33 метрів висоти.