Прихована камера журналістів програми “Наші гроші” протягом кількох годин фіксувала всі обличчя, що приходили до неофіційного штабу Зеленського, який його охорона тримає під “восьми замками”. Зафіксували автомобілі та номерні знаки, з’ясували що та кому належить.
До штабу Зеленського збіглися всі, як бджоли на мед і схоже на те, що Україна ще до закінчення другого туру поділена на округи впливу та ласі шматки.

скріншот з відео

скріншот з відео

Журналісти побачили в штабі адвоката  олігарха Ігоря Коломойського Андрія Богдана, з’ясувалося, що він працює в штабі кандидата в президенти України Володимира Зеленського. Про це детальніше йдеться у розслідуванні програми «Наші гроші», оприлюдненому 8 квітня.

За даними журналістів, Богдан, зокрема, був присутній у штабі Володимира Зеленського, у день виборів, 31 березня.

Крім того, журналісти з’ясували, що у Києві на Печерську розташований «секретний штаб Зеленського» — саме туди після перемоги Зеленського у першому турі приїжджали представники його оточення. Також цей «секретний штаб» відвідував адвокат Богдан. Цей офіс не згадується у декларації Зеленського та його партії «Слуга народу» і ретельно охороняється.

У розслідуванні йдеться, що Андрій Богдан — юрист, який у 2014 році отримав посаду радника Коломойського, коли той очолив Дніпропетровщину. Після відставки Коломойського Богдан продовжив працювати на нього. За даними журналістів, з початку 2019 року адвокат щомісяця літав до Ізраїлю, де нині живе і тримає офіс Ігор Коломойський.

«Скоріш за все, Богдан літав саме до нього. Коломойський переїхав до Тель-Авіва наприкінці минулого року, до того мешкав у Женеві», — стверджують журналісти.

У розслідуванні наголошується, що до Женеви у 2018 році Богдан літав щонайменше 20 разів. «Через тиждень. Як на роботу», — каже журналіст-розслідувач.

Після з’ясованого журналісти намагались запитати у представників штабу Зеленського, яке Богдан має до нього відношення. У Зеленського ж його називають «давнім другом, який забіг підтримати шоумена». «От тільки функції Богдана у штабі взагалі не приятельські», — наголошують журналісти.

3 квітня, після підрахунку результатів виборів у першому турі, Андрій Богдан завітав на зустріч з директором НАБУ Артемом Ситником. Зустріч, за даними журналістів, організував голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, який у свою чергу підтвердив це та пояснив, що «цю зустріч не було сенсу анонсувати».

Прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра підтвердила, що Богдан як представник штабу Зеленського брав участь у зустрічі з Артемом Ситником. За її словами ця зустріч була ініційована командою Зеленського, вона також підтвердила, що цю зустріч не анонсували.

«Питання які обговорювались на зустрічі — вони були загального характеру, стосувались взагалі діяльності антикорупційних органів і їхньої взаємодії», — сказала Оліфіра.

Чому на зустріч прийшов саме Богдан, а не Зеленський, у НАБУ порадили звертатись безпосередньо до Богдана, або штабу Зеленського. Журналістам не вдалось сконтактуватись з Богданом. Поставити це питання Зеленському журналістці не вдалось, оскільки її відштовхнула охорона Зеленського.

Зазначимо, Володимир Зеленський неодноразово заперечував свою залежність від олігарха Ігоря Коломойського і стверджував, що є бізнес-партнером олігарха.