Причиною подорожчання стало істотне скорочення запасів моркви в господарствах на тлі підвищення попиту на продукцію. Попит на моркву в Україні продовжує активно зростати, і вже сьогодні багато учасників ринку його характеризують як ажіотажний, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

При цьому експерти проекту підкреслюють, що високі темпи збуту провокують стрімке подорожчання зазначеної продукції.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, тільки з початку тижня морква в Україні стала дорожче в середньому на 27%. На сьогоднішній день ціна на цей коренеплід озвучується виробниками в межах 7-8 грн / кг ($ 0,26-0,30 / кг) в залежності від якості.

Причиною такого стрімкого подорожчання стало істотне скорочення запасів моркви в господарствах на тлі підвищення попиту на продукцію як з боку оптових компаній, так і роздрібних мереж. При цьому пропозиція моркви невисокої якості помітно скоротилося, що також надає підтримку цінового зростання.

Додамо, що рік тому на ринку моркви відзначалася аналогічна ситуація, а ціна на якісну продукцію була в середньому на 20% вище, ніж сьогодні. Нагадаємо, що на початку квітня 2018 року ціни на моркву нерідко доходили до 10 грн / кг.

Джерело – Агроньюз