Питання нарахування за гарячу воду переглянули, лічильники можна перевіряти до 31 травня

Сьогодні, на засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради керівник концерну “МТМ”  доповів, що продовжує строки перевірки лічильників, найближчі кілька місяців нарахування за гарячу воду будуть здійснені за принципом середньомісячних показників за минулі 3 місяці.

Кілька тижнів тому мешканці Запоріжжя отримали рахунки за споживання гарячої води в лютому. У 10% домогосподарств цифри у рахунках були захмарними. Кількість спожитої гарячої води була нарахована у відповідності до норм споживання – 3.9 куб на 1 зареєстровану в домогосподарстві особу. Дорослий чи дитина – не важливо, все одно 3.9 куба. Такі нарахування пояснили тим, що вжили санкції, чи якщо хочете – вдалися до покарань тих, хто не перевірив лічильники обліку гарячої води, але мав це зробити до початку березня. Варто зазначити, деякі запоріжці запевняють, що не отримували від концерну повідомлень з проханням чи вимогою терміново перевірити лічильник. Як наслідок – 1500 гривень у рахунку за трьох зареєстрованих осіб.

Після підняття шуму, в мерії вирішили питання переглянути і зобов’язати керівника підприємства Олександра Грека вдатися до інших мотиваційних заходів.

Сьогодні генеральний директор концерну заявив:

“Той з абонентів, хто виконає державну повірку лічильника до кінця місяця, отримає в рахунках за березень 2019 року нарахування вже за показами власного квартирного лічильника гарячої води. Хто не встигне це зробити у березні, то відповідно до доручення міського голови Володимира Буряка концерн подовжує терміни державної повірки лічильників до 31 травня. Упродовж весни нарахування по таких квартирах будуть здійснюватися за середньомісячними показниками квартирних лічильників абонентів за попередні три місяці. Після виконання повірки будуть зроблені перерахунки з урахуванням вже показів лічильників гарячої води”.