Правоохоронці порушують справи проти бердянського риболова Володимира Череповського, а він зухвало продовжує браконьєрити.

Кілька днів тому, 25 лютого риболовецьке судно “Вера”, що належить місцевому підприємцю Володимиру Череповському вкотре затримали, про це журналістам Regionnews стало відомо з власних джерел.

Правоохоронці провели обшуки та з’ясувалося, що браконьєри знову здійснили незаконний вилов тюльки у заборонений спосіб, а саме – тралом. Варто зазначити, використання тралу в Азовському морі заборонено в принципі, адже море є занадто мілким і цей спосіб вилову може завдати непоправної шкоди природі. Втім, слід припускати, що самого підприємця, а також найманців, що виконують вказівки чорного бізнесмена, проблема природи не турбує. Більш того, судячи з самовпевнених дій Володимира Череповського можна зробити висновки, що й порушені проти нього кримінальні справи його також не бентежать.

У вже традиційний для себе спосіб, рибаки чинять опір діям правоохоронців, не сприяють проведенню обшуків, що вказує на не визнання власних дій неправомірними.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили на борту судна “Вера” виловлений водний біоресурс – тюльку, цілих 630 ящиків. Знайшли і знаряддя злочину – трал, на якому були залишки щойно виловленої риби. Це дало підтвердження чергового порушення статей 28 та 29 Закону України “Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів”. Враховуючи той факт, що підприємець перешкоджав роботі правоохоронців, зважити виявлену рибу не вдалося. На місце викликали представників Національної поліції України.

Як проходили обшуки та як реагували на них представники підприємця можна побачити на відео.

Зауважимо, раніше ми вже писали про те, що зовсім нещодавно судно Череповського уже затримували, на борту знайшли тони тюльки. Під час обшуків, 5 лютого вилучили різноглибинний трал з осередком 6,5 мм і 26 тонн незаконно виловленої тюльки. Збитки, завдані рибним запасам Азовського моря, перевищили 4 млн. грн.Тоді обшуки проводили теж з перебоями. Пройшло трохи більше 2 тижнів, судно підприємця знову.

У попередній статті ми вже вертали увагу на те, що у підприємця Череповського порушення закону є справою звичною, якщо судити по реєстру кримінальних справ з його іменем.