Восени цього року регіональний аеропорт “Біла Церква” відкриють як міжнародний пункт пропуску.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Володимир Омелян, інформує прес-служба відомства.

“Розвиток регіонального аеропорту “Біла Церква” та створення на його базі мультимодального вантажного комплексу визначено пріоритетним проектом. У 2018 році здійснено 73 авіаційні операції, що є рекордом за останні 18 років роботи підприємства. У перспективі після відкриття міжнародного пункту пропуску на аеродромі “Біла Церква” очікується поступове зростання кількості авіаційних операцій до 300 на рік”, – повідомив він.

За словами Міністра, з метою підвищення інвестиційної привабливості аеропорту і його конкурентоспроможності в сфері ремонту та авіаційних вантажних перевезень здійснюються заходи з відкриття міжнародного пункту пропуску.

“Це дасть можливість виконувати з аеропорту “Біла Церква” прямі рейси з / в інші країни, що значно збільшить кількість повітряних суден, які потребують ремонту або технічного обслуговування. Відкриття міжнародного пункту пропуску заплановано орієнтовно на осінь цього року», – зазначив очільник Мінінфраструктури.

Володимир Омелян підкреслив, що відповідно до Національної транспортної стратегії України до 2030 року, створюються всі необхідні умови для розвитку аеропортів та приведення аеропортової інфраструктури у відповідність до стандартів і рекомендованої практики IКАО.

Він також додав, що в рамках Програми технічної допомоги ЄС (AASSIST) вже підготовлено пре-ТЕО створення мультимодального вантажного комплексу

Джерело – Євроінтеграційний портал