За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, протягом шостого тижня поточного року на кір захворіли 3 142 людини, 1670 з яких – діти. У Запорізькій області на звітному тижні зареєстровано 56 випадків кору, в тому числі в м. Запоріжжя – 30, м. Енергодар – 10, м. Мелітополь – 8.

Як повідомили у Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, з початку року зареєстровано 141 випадок кору, з них 44 випадки – у дітей. Найбільше захворілих у м. Запоріжжя – 72, м. Енергодар – 22, м. Бердянськ – 13, м. Мелітополь – 13 та у Вільнянському районі  – 7.

Як повідомлялось раніше, в АТ «Запорізький завод феросплавів» зареєстровано спалах кору. За станом на 11.02.19 захворіли дев’ять осіб, усі вони старше 30 років.

У м. Мелітополі зареєстровано спалах кору у побуті. З 17.01.19 по 16.02.19 захворіли шестеро осіб – усі захворілі з однієї сім’ї, проти кору не щеплені.

Медики наголошують, що зупинити поширення хвороби може лише вакцинація. Вакцинуватись можуть безоплатно всі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики.

Міністерство охорони здоров’я закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень.

Перевірити кількість вакцин у Запорізькій області можна у таблиці.