Близько 10 тисяч українців  прийшли до Палацу Спорту 9 лютого, щоб поговорити з Президентом України на актуальні теми.

В рамках Всеукраїнського громадського форуму «Відкритий діалог» виступили визначні українців, які сьогодні підтримують курс України на євроатлантичну інтеграцію. Шановані люди висловили підтримку діючому Президенту та конструктивно агрументували чому його кандидатура є бажаною на новому етапі розвитку України.

Президент у свою чергу пояснив, чому саме цей напрямок розвитку здатний забезпечити вихід України на новий рівень соціальних стандартів та добробуту. Власне, курс на економічне зростання та збагачення українців Президент анонсував на наступні 5 років своєї каденції.

Серед основних спікерів: Ада Роговцева, Дмитро Павличко, Ірма Вітовська, Ахтем Сайтаблаєв, Вадим Свириденко. Ну і головними гостями, за слова Петра Порошенка були саме звичайні українці, які у найважчий період життя країни змогли консолідувати зусилля, підставити своє плече задля збереження України, яка у той час була зрадженою та розграбованою.

Ветеран АТО, Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко, дуже точно, з точки зору військовослужбовця пояснив, чому Головнокомандувачем має бути досвідчена і надійна людина, яка змогла побудувати українську армію в екстремальних умовах.

Для мене Україна – це волелюбний народ. Це вільна Україна. І для нас всіх обов’язково потрібно зробити вибір, якою вона завтра буде, хто буде Головнокомандувачем ЗСУ, наскільки вона буде технологічною, яка у нас буде медицина й наука? Чи ми знову скотимося на 5 років назад? Бо за ці 5 років ми здобули багато. Ми пішли в напрямку НАТО, ми пішли вперед. І нас зустрічають, нас знають по всьому світу, – сказав ветеран.

Тому ми вибрали шлях правильний і будемо йти тільки вперед. Для мене, як для учасника бойових дій, особливо важливо, хто завтра буде нашим Головнокомандувачем, бо я бачив армію 2014 року, як вона розвивалася і яка вона сьогодні. Коли я телефоную своїм побратимам на фронт і запитую: «Що вам потрібно?», вони кажуть: “Нам нічого не потрібно, у нас все є. У нас тільки потрібна воля народу, щоб зібрати в кулак і йти разом до перемоги, бо за нами дійсно ідуть звичайні люди, – підсумував Свириденко.

Важливим і дуже змістовним був виступ поета, громадського діяча, рухівця Дмитра Павличка. Він бачив Україну різною, її він описував у своїх віршах та історичних спогадах. Дмитро Павличко був свідком та учасником тих важливих процесів, завдяки яким Україна отримала шанс на повну незалежність у майбутньому, змогла зберегти свою історію, мову та культуру. Поет висловив підтримку Президенту та дав важливі настанови українцям з позиції свого досвіду та мудрості. Його виступ неабияк вразив присутніх, адже сильна промова у поважному віці ( Дмитру Павличку 89 років) це знак сили волі та палкого, як у 60 роках минулого століття, духу.

Ірма Вітовська говорила про важливість дій Президента у сфері культури. Вона повідомила, що пишається тим, що зараз відбувається у сфері кінематографу, готова творили у тих умовах, які зараз створені.

За годину до закінчення діалогу Петро Порошенко разом з дружиною вийшов до українців, щоб розказати про пріоритети наступних років. Зокрема він окреслив свою стратегію у п’яти головних напрямках:

«Це агропромисловий комплекс, ІТ-індустрія, машинобудування, інфраструктура та логістика, туризм.Ми можемо вийти на лідерські позиції у секторах економіки, де Україна вже має певні конкурентні переваги щодо інших країн. Вони стануть точками опори, від якої відштовхнемося вперед. Вони принесуть кошти для того, щоби забезпечити відчутне підвищення рівня життя людей» – сказав глава держави.

Петро Порошенко про кропітку працю та виконані цілі:

«Ми боролися не лише з потужним зовнішнім ворогом – путінською тоталітарною Росією. Ми долали ще і закоренілий внутрішній скептицизм, зневіру, так зване зрадофільство: безвіз – не дадуть, в Європу – не пустять, Томос не напишуть, економіка вже не підніметься, і «пропало всьо». Нас це лише гартувало, додавало сил. Ми кожного дня кропіткою працею доводили, що можемо робити те, що для когось здається дійсно нереальним» – підсумував глава країни.