У Запоріжжі відбувся круглий стіл за участю громадських активістів, волонтерів, підприємців, ветеранів АТО, представників освіти та охорони здоров’я, науковців та дослідників.

Захід був присвячений об’єднанню відомих запоріжців в єдину “Команду Порошенка”. Загалом, участь в круглому столі  взяло понад 30 громадських організацій, які і стали членами команди Президента. Присутні мали можливість виступити та поділитися власними думка з приводу діяльності Петра Порошенка, очікуваннями подальших дій від Глави держави та власну мотивацію у підтримці саме цього кандидата.

Учасники заявили про створення ініціативної групи, яка підтримує нинішній курс розвитку країни на чолі із чинним Президентом України. Наприкінці підписали Меморандум про приєднання до громадської ініціативи #Команда_Порошенка. Підписавши документ запоріжці зобов’язалися сприяти проведенню чесних та демократичних виборів протидіяти спробам порушення прав громадян, а також підтримувати курс України на ЄС та НАТО. Окрім цього, підтримувати продовження впровадження реформ та виступати за територіальну цілісність України, яка у тому числі передбачає боротьбу з “п’ятою колоною” та старою корумпованою системою влади.

Під час зустрічі присутні згадали у якому стані була країна  5 років тому, і якою вона є сьогодні.

Запорізький підприємець та керівник роти територіальної оборони Валерій Прозапас запропонував згадати події в місті  2014 року та наголосив на тому, що Запоріжжя сьогодні під пильною увагою Кремля. Підтвердженням цього є постійні згадки міста в російських телеефірах та онлайн виданнях.

“Об’єднання заради підтримки політичного та економічного курсу нинішнього Президента для запоріжців є особливо важливим. Місто досі залишається дуже цікавим для росіян і при першій же зручній нагоді вони можуть активізувати дії задля спроби його окупації. За 5 років Петро Порошенко довів, Україна не піде на поступки окупантам і не пожертвує навіть найменшими інтересами країни. У справжній Україні ми живемо лише зараз, це треба підтримувати і високо оцінювати. Для мене, як для підприємця і волонтера зміни є дуже очевидними. Наша армія сьогодні кардинально інша, їй можна довіряти, нею можна захоплюватися. І сьогодні ми маємо називати речі своїми іменами – створення сильної армії це заслуга Петра Олексійовича. А у нашій з вами ситуації обороноздатність це життєво важливий чинник у прямому розуміння цього слова. Саме тому, в тому числі, я висловлюю підтримку нинішньому Президенту і зобов’язуюся виконувати усі пункти Меморандуму” – зазначив Валерів Прозапас.

Про зміцнення армії та церкви говорили також й інші учасники круглого столу. Волонтерам і самим військовим як нікому помітні разючі зміни і стан сьогоднішньої армії.

“Я пригадую ситуацію, в які ми опинилися не маючи Глави держави і маючи наслідки знищення та розкрадання майна української армії протягом багатьох попередніх років. Коли в нашу хату зайшов ворог, українські бійці мали один бронежилет на чотирьох, вони мусимли самостійно думати як екіпіруватися та за чий кошт. Не було ні одягу, ні зброї, не було навіть необхідного для бійців харчування. Це був час, коли всі зверталися і надіялися лише на волонтерів. А ми старалися робити все, що було в наших силах, та цього безперечно було мало. Сьогодні ситуація тішить та гріє душу. Ми продовжуємо їздити в зону бойових дій, але бачимо іншу картину. До нашої організації за 5 років долучилися матері загиблих бійців АТО . Для них важливо знати правду: як харчуються хлопці, чи добре одягнуті та чи мають чим боронити рідну землю, бо ж побратими їхніх полеглих синів, для матерів є наче власні діти.

Сьогодні ми маємо дійсно сильну армію, кажу як волонтерка, яка часто їздить на позиції. Бійці нагодовані, добре оснащені та забезпечені хорошою сучасною зброєю. Це багато чого коштує. А головне, усе необхідне для захисту України вітчизняного виробництва. Все це якісне та сучасне, я дуже пишаюся що ми навчилися робити товари найкращих світових стандартів. Церква і армія, це те, чому найбільше довіряють українці. Президент належним чином подбав, щоб довіра була виправданою. Для мене, як і для багатьох українців це найбільш важливо, ми залюбки долучаємо до команди Порошенка”, – заявила Надія Мороз, керівниця запорізького відділення громадської організації “Союз українок”

Заступник голови Запорізького осередку ВУТ «Просвіта» Олексій Мосейко наголосив на іншому аспекті розвитку української державності та зміцнення надії. Він сказав про те, до чого непомітно звикли українці і вже рідко хто згадує, що зовсім недощавно було по-іншому. Мова йшла про українську музику, кіно, історію…

«Минулого року нашому товариству виповнилося 150 років. Офіційне святкування проходило у Львові. Оосбисто для мене важливим та показовим стало те, що президент особисто був присутній на урочистих заходах. Це був непперший глава держави, який разом із “Просвітою” відсвяткував її день народження, коли це зробив перший президент України Михайло Грушевський. Треба сказати, що ті зміни, які почалися – це нова епоха відродження. Відбувається розквіт української культури: велика кількість нових фільмів, книг, пісень – це все залишиться майбутнім поколінням. Щоб ця епоха і надалі продовжилася та дала подальший розвиток і динаміку для нашої держави,конче необхідне продовження курсу Петра Олексійовича Порошенка і ми його активно підтримуємо» – коментує Олексій Мосейко.

Не зважаючи на те, що українська економіка, після втечі попереднього президента Віктора Януковича була доведена до стану “коми”, золотовалютні запаси були спустошені до якихось кількох мільярдів доларів, успіхів у розвитку економіки все ж вдалося досягнути. Вони пов’язані, більшою мірою із реформою децентралізації, яка дала можливість громадам та містам  розпоряджатися коштами на власний розсуд. Про економічний аспект українських досягнень говорив лідер фракції «Солідарність» в Запорізькій міській раді Олександр Константинов.

«В країні завдяки Петру Порошенку відбувається розвиток малого та середнього бізнесу для створення робочих місць. Це зростання доходів наших з вами співвітчизників, поповнення пенсійного фонду і, врешті-решт, розвиток держави. Завдяки цьому, ми сьогодні маємо такі досягнення, як відкриття більше двохсот нових підприємств на території України, в тому числі міжнародних і європейських компаній. Український бізнес, теж показує зростання економіки. Я точно знаю, що попереду ще багато роботи, доля держави залежить від кожноТго з нас і від незворотності того шляху, яким ми йдемо вже п’ять років. Тому, на мою думку, так важливо підтримати сьогодні цей шлях України до європейської спільноти та європейського рівня життя в Україні, а одже підтримати Петра Порошенка 31 березня 2019 року», – резюмував Олександр Константинов.

Враховуючи усе вище сказане слід зауважити, що суспільство зараз мусить об’єднати зусилля задля того, щоб все здобуте протягом 5 років можна було зберегти та примножити.  Підписавши Меморандум, учасники круглого столу запросили й інші організації та кожного запоріжця долучитись до команди Порошенка.