В Україні стартувала реєстрація на основну здачу ЗНО у 2019 році, уже відомо коли і з яких предметів тестуватимуть майбутніх вступників.

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2019 року буде проходити з 5 лютого до 25 березня, повідомляється на сайті ЗОДА.

Процедура реєстрації дещо відрізняється у залежності  від того, чи проходитиме учасник державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, реєстрація випускників закладів загальної середньої освіти та тих, хто здобуває повну загальну середню освіту у 2019 році у закладах професійної (професійно-технічної) та вищої освіти (коледжах), здійснюється керівниками цих закладів для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО до 18 березня 2019 року.

Оформлення реєстраційної картки дещо відрізняється в залежності від категорії особи: «Випускник закладів загальної середньої освіти 2019 року»; «Учень (слухач) закладів професійної (професійно-технічної) освіти»; «Студент закладу вищої освіти»; «Випускник минулих років»; «Випускник, який здобуде в 2019 році повну загальну середню освіту в закордонному закладі освіти».

Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, який особа отримає в індивідуальному конверті разом з реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційним бюлетенем «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2019 рік».

Якщо учасник через певні причини не зможе взяти участь у зовнішньому оцінюванні, він повинен до 16 квітня 2019 року надіслати до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти раніше отриманий сертифікат і заяву про відмову в реєстрації.

Під час основного періоду реєстрації також можна подати документи для участі в додатковій сесії ЗНО  тим особами, які не можуть пройти зовнішнє оцінювання під час основної сесії у зв’язку з тим, що: у рік проведення зовнішнього оцінювання навчаються за кордоном; за релігійними переконаннями не можуть узяти участь в основній сесії зовнішнього оцінювання з окремих навчальних предметів, що проводиться в певні дні; обрали для проходження зовнішнього оцінювання два навчальні предмети, тестування з яких проводиться під час основної сесії в один день; вказали на необхідність створення особливих (спеціальних) умов проходження зовнішнього оцінювання, що можуть бути забезпечені лише під час додаткової сесії; у період проведення основної сесії зовнішнього оцінювання з окремих навчальних предметів братимуть участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах тощо), включених до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, складатимуть державні іспити, перебуватимуть за кордоном.

Для надання консультації та технічної допомоги з питань реєстрації  випускникам минулих років для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні в Запорізькій області функціонуватимуть пункти реєстрації на базі Запорізького національного і Таврійського державного агротехнологічного університетів, що функціонуватимуть протягом терміну реєстрації.

Довідково:
Запорізький національний університет: м. Запоріжжя, вул. Жуковського, буд. 66 «Б», навчальний корпус №2, ІІ поверх, кімната 204, І поверх, кімната117; тел. (061) 289-12-96; години прийому: понеділок – четвер: 9.00 – 17.00, перерва: 12.00 – 13.00, п’ятниця – 9.00 – 16.15.

Таврійський державний агротехнологічний університет: м. Мелітополь, пр. Б. Хмельницького, буд. 18, корпус № 1, перший поверх, кімната № 1.116; тел.(0619) 42-31-27; години прийом.