Аварійний колектор провалився ще в одному місці, повідомляє місцевий сайт Про Бердянськ

Сьогодні на території Свято-Нікольського храму виявили новий провал грунту, який, як кажуть фахівці, утворився внаслідок чергового руйнування труби. Це ще раз підтверджує той факт, що під час реконструкції цієї частини колектора в 2001 році були використані матеріали, що раніше були у користування. Діра значних розмірів з’явилася прямо під парканом, , що оточує храм.

Про проблему одразу ж сповістили настоятеля храму Віталія Гогунського, і він в свою чергу залучив прихожан церкви, щоб звільнити двір для проведення ремонтних робіт. Віряни переживають, щоб руйнування не торкнулося будівлі церкви.

Нагадаємо в неділю, 27 січня у Бердянську сталася масштабна аварія на водопроводі. Колектор, який не прослужив і половини гарантійного строку провалився. Як наслідок, більша частина міста залишилася без водопостачання. Знайти воду в магазинах чи супермаркетах у перші дні після аварії було непросто. Люди набирали воду навіть у водостічних канавах, це з урахуванням того, що підвіз води був організованим.

Колектор, через аварію на якому велика частина Бердянська виявилася без води був введений в експлуатацію в 2002 році за часів керівництва містом Валерія Баранова. Гарантія на його роботу повинна була складати 30 років. Але, як кажуть комунальники, які усувають аварію, стан труби на “реконструйованій” що під час заміни комунікацій була покладена вже не нова труба.

Адміністрація водоканалу має намір відправити її уламки на експертизу.