Підписи мешканців Запоріжжя, які вимагають проведення громадських слухань сьогодні віднесли в мерію.

Кілька тижнів тому  запоріжці оголосили, що збиратимуть підписи з метою організації громадських слухань. Суспільство планує відкрито заявити про катастрофічну екологічну ситуацію в місті. Основне і перше, що турбує громадськість – відсутність актуальної, правдивої та своєчасної інформації про стан атмосфери, ґрунтів та води. Люди кажуть – речі треба називати своїми іменами і лише після того, як “ворог” буде ідентифікований, можна починати ефективну боротьбу за чисте довкілля.

Станом на сьогодні, в Запоріжжі немає сучасного та ефективного методу моніторингу довкілля. Багато років поспіль ним займається Запорізький гідрометцентр. Обладнання, як і сама методика вже давно вижили самих себе. Пункти з моніторингу розташовані у декількох районах міста, але не у всіх, скажімо у Комунарському районі ніхто не знає що літає у повітрі і чи можна цим дихати. Все, що знайшли у повітрі лаборанти, передають у мерію наступного дня після самого моніторингу. Все дуже зашифровано та “засекречено” і суспільство не може проконтролювати доброчесність під час збору інформації.

Така ситуація членів об’єднання “Еко коаліція Запоріжжя” не влаштовує, тож вони ініціювали громадські слухання, де заявлять про своє бачення вирішення проблеми та спробують ще раз звернути увагу місцевої влади на глобальну проблему від якої на пряму залежить здоров’я та життя містян.

“Не можна рухатися у напрямку цивілізованого світу, коли немає елементарних умов для безпечного життя. Ми боремося за права тварин, секс меншин, проводимо реконструкцію парків та скверів у той час, як екологічна ситуація щоденно вбиває людей! Так не можна!” – кажуть активісти.

Велика частина запоріжців уже не вірять, що ситуацію можна змінити, втім 748 підписів активісти зібрали і цього більш ніж досить для проведення громадських слухань. Про час та місце проведення заходу повідомимо як тільки буде це відомо.