Підтримкою Олега Сенцова заручився Глава держави Петро Порошенко. Про це зая’вила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на форумі «Від Крут до Брюсселя.

Посадовець наголосила, що одне з головних завдань і надалі – звільнити з російських лещат усіх українських політв’язнів. Вона додала, що отримала лист від українського політв’язня режисера Олега Сенцова, який перебуває в російській колонії.

За словами Геращенко, режисер написав їй: «Судячи з того, що російський телевізор передає про Порошенка і Клімкіна вони роблять усе правильно».

Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях особливо акцентувала на важливості розуміння тих змін, які відбулися в країні з 2014 року.

«Дуже важливо, щоб ми сьогодні усвідомлювали, що ключове відбулося за цих п’ять років. Президентові, разом з відновленою українською армією дійсно вдалося не просто зберегти державу, а й звільнити велику частину території Донбасу. Звільнити Маріуполь, Авдіївку, Слов’янськ, Краматорськ. І сьогодні тільки ті, хто говорить, що це Порошенко напав на Донбас, про це забувають. Можливо тому, що вони ніколи там не були за ці п’ять років?», – сказала вона.