Вчора, 30 січня пройшла 36-а сесія Запорізької міської ради. Розглянули багато важливих питань, одне з них – встановити туристичний збір з гостей міста. Кошти надходитимуть до місцевого бюджету.

Рішення прийняли у зв’язку зі змінами в Податковому кодексі України та деяких інших державних законодавчих актах. Відтепер вітчизняні та закордонні туристи будуть платити за проживання у закладах готельного типу туристичний збір у розмірі від 0,05% до 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно з  законами, туристи мають сплачувати туристичний збір за ночівлю у закладах готельного типу. Відсоток збору залежить від вартості доби тимчасового розміщення. Розміри збору визначаються наступним чином:

– при вартості проживання до 300 грн (включно) – 0,05% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення;

– понад 300 грн і до 600 грн.(включно) – 0,25% від розміру мінімальної заробітної плати;

– понад 600 грн – 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати.

Збір сплачується за ночівлю у наступних закладах готельного типу – готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, туристичні притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади.

Туристичний збір не стягується з неповнолітніх, з інвалідів, ветеранів війни, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Джерело – Запорізька міська рада