В рамках святкування 100-ї річниці Дня Соборності в Запоріжжі відбувся традиційний патріотичний автопробіг. Ініціатором акції виступила Запорізька територіальна організація партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, захід охоче підтримали небайдужі жителі міста.

Колона автівок стартувала від Майдану Героїв, рушила по проспекту Соборному та завершила маршрут на острові Хортиця. В одному з найживописніших місць заповідника учасники пробігу заспівали гімн України та зробили фото на пам’ять.

– Чудово, що містяни підтримують започатковану нами традицію патріотичних автопробігів, – зазначив народний депутат України, голова ЗТО партії БПП “Солідарність”,  Ігор Артюшенко, – Кожного року на нашому заході ми бачимо як давніх прихильників, так і нові обличчя. Все більше запоріжців прагнуть висловлювати свою патріотичну позицію. В День Соборності ми вкотре наголошуємо – ми живемо в єдиній, незалежній, демократичній державі. І жоден ворог – ані зовнішній, ані внутрішній, це не змінить, – підсумував народний обранець.

Довідка: 22 cічня 1919 року відбулось урочисте проголошення «Акту Злуки» – документа, що свідчить про об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину українську державу.