Сильний туман, низька видимість, налипання мокрого снігу та ожеледиця – такою буде ситуація на дорогах області.

В найближчу годину із збереженням до кінця доби 21 січня на території Запорізької області очікуються туман з видимістю 100- 500 м. Крім того, складні погодні умови: налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Такі погодні умови можуть призвести до першого (жовтого) рівня порушення руху автотранспорту, повідомляє Служба автомобільних доріг у Запорізькій області. 

     Станом на ранок 21 січня температура по області була (+2)-4оС. Місцями невеликий сніг. Покриття автодоріг сухе, місцями мокре, оброблене протиожеледними матеріалами. Проїзд по автодорогах області забезпечено.

     Заходи з забезпечення безпечного проїзду проводилися і в ночі, працювали філії ДП «Запорізький облавтодор». Наразі, у черговому режимі перебувають 54 одиниці спецтехніки.

     Зважаючи на мінливість погодних умов, Служба автомобільних доріг у Запорізькій області закликає водіїв бути обережними під час руху за складних погодних умов та чітко дотримуватися Правил дорожнього руху: користуватися пасками безпеки, дотримуватися безпечної дистанції та інтервалу, не перевищувати швидкість. Також варто відмовитися від ризикованих маневрувань, які за складних погодних умов можуть привести до створення аварійних ситуацій.

      Крім того, Служба автодоріг рекомендує водіям під час сильного погіршення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на далекі відстані, а в разі гострої необхідності – збиратися у дорогу відповідально.