Близько року тому мешканець Запоріжжя Данило Щербаков потрапив у ДТП, в наслідок чого постраждав його автомобіль.  Ушкодження убули невеликими, втім автівка потребувала ремонту.

ДТП трапилася, за словами водія, через глибоку яму на дорозі і вже тоді активіст, який керує власною громадською організацією пообіцяв собі та запоріжцям покарати тих, хто не може тримати дорогу в належному стані. Тим самим він прагнув показати шлях іншим, як діяти в аналогічних ситуаціях. Зараз Данило Щербаков каже, що це було питання принципу, адже машини запоріжців щоденно страждають через дороги, які в неналежному стані, у деяких місцях – в плачевному.

Найбільшою проблемою, як виявилося, було з’ясувати хто відповідає за дану ділянку дороги, усі відхрещувалися і відмовлялися від відповідальності. Після чималих зусиль та майже десяток листів інформацію все ж отримали. Частина дороги, де Щербаков потрапив у вибоїну на балансі Служби автомобільних доріг України. Отже, саме з нею довелося судитися.

Кілька днів тому суд підтвердив провину відомства та зобов’язав його сплатити водію компенсацію за завдану шкоду.

“Скажу відверто, це не та сума на яку я розраховував, бо ж ремонт обійшовся дорожче, але сам факт мене тішить. По-перше, я без зв’язків, грошей чи інших бонусів самостійно довів, що покарати винних можна. По-друге, ми все ж таки знайшли тих, хто відповідає за ділянку роботи. І по-третє, всім хто готовий боротися за справедливість я буду ділитися схемою, яку сам розробляв”, – поділився пан Данило.

Після усіх пройдених етапів Данило Щербаков може сьогодні рекомендувати – якщо потрапили у яму і пошкодили авто, неодмінно фіксуйте усе на відео та фото та показуйте громадськості. Викликайте поліцію та складайте протокол, читайте уважно що підписуєте!Пізніше варто встановити відповідального і писати листи у якомога більше інстанцій, навіть Президенту та Прем’єр-міністру.