Напередодні офіційного старту кампанії низка провідних соціологічних центрів продемонструвала зростання рейтингу Петра Порошенка.

До другого туру виборів Президента, «якби вони відбувалися найближчої неділі», виходять Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Про це свідчать результати опитування Центру «Социс», проведеного з 8 по 18 грудня.

Лідер «Батьківщини» набрала би 14, 4% від тих, хто піде не вибори, а чинний глава держави – 11%. Більшість виборців вважають, що на виборах переможуть або Юлія Тимошенко (23,6%), або Петро Порошенко (20,8%). Лише 4,9% вірять в перемогу Володимира Зеленського; 2,4% – Анатолія Гриценка.

Раніше було оприлюднено результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні Ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року. У ньому також до другого туру виходять Юлія Тимошенко та Петро Порошенко з показником відповідно 16,1% та 13,8%, від тих, хто прийде на вибори. Соціологічні дані демонструють стагнацію Тимошенко та зростання рейтингу Петра Порошенка. Він, хоча і не заявляв ще про свою участь у виборах, наздоганяє Ю. Тимошенко і залишає далеко позаду інших претендентів на другий тур.

Зростання рейтингу Президента обумовлюється тим, що люди починають оцінювати державотворчі зусилля Порошенка: боєздатна армія, ефективна дипломатія, безвіз, Угода про асоціацію, Томос, енергетична незалежність від Росії, подолання економічної кризи, тощо Створення ПЦУ та Томос люди називають подією року.

Порошенко також визнаний політиком року. Найбільш суттєвими досягненнями року названі зміцнення обороноздатності та покращення іміджу України за кордоном. Це — саме сфера відповідальності Президента України, з якою Порошенко добре справляється.