Військово-морські сили України і Служба безпеки України за підтримки прикордонної служби зупинили спробу морської контрабанди.

Про це повідомили на сторінці ВМС ЗС України у соціальній мережі Фейсбук.


В останні години 2018 року у територіальних водах України було виявлено судно під прапором Танзанії, яке обґрунтовано підозрювалося в перевезенні незаконних вантажів.

“Керуючись положеннями законодавства України, а також Конвенцій ООН з морського права та про боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, з метою пошуку судна та подальшого стеження за його діями за розпорядженням командного центру ВМС ЗС України в море вийшов ракетний катер “Прилуки”, – повідомиляють ВМСУ.

Після виявлення судна-порушника за допомогою технічних засобів і відмови вийти на зв’язок, ракетний катер “Прилуки” почав його переслідування. Однак судно відмовилося зупинитися.

“З метою примусу до припинення протиправних дій ракетний катер “Прилуки” відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки по курсу судна, яке було зупинено і відконвойоване до порту Одеса”, – йдеться в повідомленні.

Припинення незаконних дій іноземного судна в територіальних водах України здійснювалося за підтримки броньованих артилерійських катерів “Аккерман” та “Бердянськ” з доглядовою командою на борту.

Джерело – Цензор.нет