Дніпровська фірма, за 54 мільйони відкоригує проект мостів через Дніпро. Кінцевий строк виконання робіт – осінь 2019 року, пишуть Наші гроші.

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області за результатами тендеру 22 грудня уклала угоду з ТДВ “Інститут Дніпродіпротранс” на проектування будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в Запоріжжі вартістю 53,59 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро”.

До осені 2019 року мають відкоригувати проект будівництва мостів від 2004 року, з врахуванням нових конструкційних рішень, технологій, зміни нормативних документів, тощо.

Останні 6 років проектом займався державний проектний інститут “Укрдіпродор”, але він так і не зміг завершити коригування проекту. Після коригування проекту будівництво зможуть продовжити, вартість якого оцінюють в 5,5 млрд. грн.

На нинішній тендер подалося двоє учасників. Окрім переможця також ТОВ “Союзтранспроект” з пропозицією 53,54 млн грн і обидва учасника взагалі не знижували вартість своїм пропозицій під час аукціону.

Початково, “Союзтранспроект” і оголосили переможцем. Втім, пізніше це рішення відмінили через претензії до вже поданого кошторису і не подання нового після визнання його переможцем. Таким чином, фірма втрачає також 140 тис. грн тендерного забезпечення, яке перерахують в бюджет.

ТДВ “Інститут Дніпродіпротранс” володіють Оксана Петровська та В’ячеслав Капустін з Дніпра.

В червні Служба автодоріг в Запорізькій області пробувала замовити коригування проекту очікуваною вартістю до 30 млн грн, але на тендер не подався жоден учасник.