Проект «Слово і Діло» вже підбив підсумки роботи мерів цього року й з’ясувало, що більшість із них хоч трохи, але краще стали виконувати свої обіцянки.

Сьогодні дивимось, які зобов’язання вони взяли на себе на 2019 рік.

Традиційно багато обіцянок, які стосуються міського транспорту. Мер Львова Андрій Садовий пообіцяв закупити 10 великих (5-7 секційних) трамваїв і 100 нових автобусів. Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв дав більш обтічну обіцянку – продовжити закуповувати громадський транспорт у 2019 році. «Цього року до кінця серпня в нас запрацює комунальний міський транспорт – перші десять автобусів пасажиромісткістю в 100 осіб, і наступного року ми продовжимо закупівлю транспортних засобів», – заявив Андріїв ще влітку.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк на обіцянки поки не був щедрим, на разі він публічно дав слово закінчити асфальтування на вулиці Шкільній, що у Одександрівському районі міста.

Сергій Надал  – Міський голова Тернополя Надал пообіцяв провести повноцінний чемпіонат міста з футболу у 2019 році
Сказано 30 жовтня 2018 р. і поки це у процесі виконання. 
Своєю чергою мер Дніпра Борис Філатов планує наступного року оновити 50% рухомого складу тролейбусів.

Столичний мер Віталій Кличко ще два роки тому обіцяв у 2019-му відкрити автомобільне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст«Наступний крок після цього – запуск метро на Троєщину», – додав він. У жовтні Кличко розповів, що міська влада робить усе, щоб за два роки відкрити міст для автомобілів. За його словами, в планах на 2019 рік – завершення робіт на основному перегоні моста. За цей час будівельники мають прибрати опори, які підтримують аркову конструкцію.

Крім того, Кличко обіцяв у 2019 році презентувати оновлений зоопарк, якому виповниться 110 років. Минулого року на його реконструкцію було передбачено 200 мільйонів гривень. Станом на березень цього року відбувалася перша черга робіт: були повністю очищені та підготовлені до експлуатації три озера – для пеліканів, коропів коі та резервне.

Також, згідно з обіцянкою мера, наступного року 90% вуличного освітлення Києва вже буде сучасним«Більша увага буде до модернізації освітлення Києва. Близько 700 мільйонів гривень спрямуємо на це. Щоб до кінця 2019-го вже 90% зовнішнього освітлення в столиці було сучасним», – розповів Кличко в грудні.

Уже майже виконана обіцянкп мера Хмельницького Олександра Симчишина відкрити в 2019 році молодіжний центр. У липні міська рада підтримала рішення про створення такого центру, й зараз він уже існує за адресою Кам’янецька, 63.

Багато планів на наступний рік у Руслана Марцінківа. До Дня молоді він має намір провести в Івано-Франківську еко-фестиваль «Місто свідомих людей» і зробити його традиційним.

Пообіцяв Марцінків до березня не піднімати вартість проїзду в приватному транспорті«Складне питання, дискусійне. До березня місяця точно проїзд у приватному транспорті не буде піднятий, а в комунальному, можливо, буде підняття із січня, але ми ще не ухвалили рішення». Крім цього, ще в серпні мер Івано-Франківська пообіцяв утеплити 12 навчальних закладів наступного року.

Володимир Хомко бореться з проблемою вивезення сміття з Рівного й обіцяв у 2019 році придбати близько чотирьох сміттєвозів.

Детальніше – на інфографіці.

Джерело – Слово і діло