Пологовий будинок №1, що знаходиться на вулиці Святого Миколая, 27 реорганізують.

Найближчим часом від буде приєднаним до Пологового будинку №3, що знаходиться у Шевченківському районі Запоріжжя, по вулиці Бочарова, 11. Для цього буде створено спеціальну комісію, яка здійснить реорганізацію у законному порядку, усі права та обов’язки перейдуть до третього пологового.

Причиною застосування процедури реорганізації називають неповноцінність закладу, через відсутність необхідних відділень, зокрема пологового, як такого. Протягом останніх років у закладі не приймали пологи, лише у екстрених випадках.  Це було виявлено під час перевірки Міністерства охорони здоров’я України в квітні 2013 року, вказано у пояснювальній записці.

Комісією Міністерства охорони здоров’я України в квітні 2013 року здійснено перевірку та надано організаційно-методичну та консультативну допомогу пологодопомічним закладам міста. При перевірці КУОЗ «Пологовий будинок №1» комісією зазначено, що організація роботи відділення патології вагітності не відповідає нормативним документам Міністерства охорони здоров’я України, відділення підлягає реорганізації. У закладі відсутні пологове відділення та відділення неонатології. На протязі трьох років при відсутності пологового відділення та можливості надання неонатологічої допомоги відбуваються поодинокі пологи, що є грубим порушенням вимог нормативних документів Міністерства охорони здоров’я України, – йдеться у пояснювальній записці.

Комісія, що здійснювала перевірку у 2013 році рекомендувала реорганізувати заклад. Лише через 5 років це вирішили зробити.