У Південному мікрорайоні Запоріжжя пропонують видалити 1794 дерева, які звісно ж, згідно акту обстеження підлягають видаленню.

Інформація про це з’явилася на сайті  Запорізької міської ради, поки – у вигляді проекту. Рішення планують прийняти на користь  Товариства з обмеженою відповідальністю «ВІДНОВЛЮВАЛЬНА ЕНЕРГІЯ ЗАПОРІЖЖЯ». Вартість дерев, що планують знищити оцінили у 838 040,17 грн.

Дозволити товариству з обмеженою відповідальністю «ВІДНОВЛЮВАЛЬНА ЕНЕРГІЯ ЗАПОРІЖЖЯ» при проведенні робіт з будівництва сонячної енергогенеруючої електричної станції видалити 1794 (одну тисячу сімсот дев’яносто чотири) дерева, згідно з Актом обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 03.12.2018 № 536. Товариству з обмеженою відповідальністю «ВІДНОВЛЮВАЛЬНА ЕНЕРГІЯ ЗАПОРІЖЖЯ»: Сплатити до міського бюджету м. Запоріжжя відновну вартість зелених насаджень, що підлягають видаленню у сумі 838 040,17 грн. (вісімсот тридцять вісім тисяч сорок гривень 17 копійок), йдеться у пояснювальній записці.

Рішення прийматиме виконавчий комітет Запорізької міської ради. Після закінчення будівництва станції територію озеленять.