Сьогодні, 18 грудня, на вулиці Демократична, що у Заводському районі міста працювали співробітники КП “Зеленбуд” з пульвизаторами, щоб захистити ялинки від вандалів.

Дерева обробляли спеціальною речовиною, яка на відкритому просторі загрози для суспільства не несе, а от в приміщенні клопотів може створити багато, про це сайту Індустріалька розказав  керівник компанії “Зеленбуд” Олексій Анохін.

“Розчин, яким обробляють ялинки і сосни, не зовсім звичайний. У нього додають спеціальну речовину, яка в природі, на повітрі, абсолютно не шкідлива. Але якщо хто надумає зрубати оброблену таким розчином ялинку і встановити її у себе в квартирі, то проблем потім не врятується. У теплі ялинка почне видавати такі неприємні запахи, що захочеться втекти з дому. І якщо тут же викинути ялинку на вулицю, запах від неї залишиться ще надовго. Так що краще лісові красуні, що ростуть на вулицях і в міських парках, не чіпати” – розказав Анохін.

Роботи по антивандальной обробці ялинок в місті йдуть другий тиждень. Буде все оброблено близько 1000 дерев – тих, які ростом до трьох метрів. Крім того, до захисту міських лісових красунь залучаються і правоохоронні органи, громадськість. З кожним роком випадку передновогоднего ялинкового вандалізму стає все менше. Але ось в цьому році окремі випадки вже були – на вулиці Перемоги, де спиляли верхівки ялинок. «Лісорубів» цих має виявити поліція.