У Запоріжжі з’явиться три нові маршрути громадського транспорту, про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.
Транспортні сполучення розробляли у відповідності до звернення громадян були також проведені відповідні пассажирообстеження. Нововведення дозволять поліпшити ситуацію з громадським транспортом і зробити переміщення городян з Космічного, Хортицького мікрорайонів і Заводського району більш комфортними. Нові маршрути проходять через проспект Соборний.

Один з нових автобусних маршрутів загального користування №29 «вул. Фінальна – 4-й Південний мкрн». Для його обслуговування передбачено 10 одиниць техніки класу І, II місткістю від 80 пасажирів.

У маршрутній мережі міста також з’явиться напрямок – «Нікопольський поворот – площа Університетська» за №39. Кількість передбачених автобусів для його обслуговування 12, техніка класу І, II місткістю від 80 пасажирів.

Ще один автобусний маршрут №78 «Сімферопольське шосе – ДК ЗАлК». Структура парку складе 11 одиниць техніки класу І, II місткістю від 80 пасажирів.

Дані маршрути будуть винесені на конкурс, після чого повноцінно почнуть курсувати по місту.

Також в ході засідання було прийнято рішення розірвати договір з надання послуг перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування №43 «4-й Південний мкрн – вул. І. Сікорського ». Від городян надходили неодноразові нарікання на його незадовільну роботу. Спеціалістами управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради були проведені перевірки обслуговування компанією перевізником даного напрямку. Виявлено порушення умов договору – це невідповідність класу транспорту, менша кількість автобусів на маршруті.

Маршрут тимчасово буде обслуговувати інша компанія, яка взяла на себе зобов’язання виконання умов договору. Маршрут буде винесено на конкурс.