Запоріжці дякують силам соціальних мереж, які змусили запорізьку владу виконувати свої обов’язки.

Кілька днів тому мешканка Запоріжжя Женя Матвієнко опублікувала у соціальній мережі  Фейсбук фотофакт байдужого ставлення місцевих чиновників до історичної пам’яті. Пам’ятник жертвам голодомору 1932-1933 років перетворився на смітник. Ще наприкінці листопада, у день вшанування пам’яті, запоріжці несли квіти та свічки до пам’ятника, та коли вони зав’яли і перетворилися на звалище сміття, їх не прибрали.

Варто зазначити, відповідальність за збереження історичних пам’яток лежить на заступнику міського голови Анатолію Пустоварову. Він, разом із друзями охоче виступає та фотографується на заходах, що мали б підвищувати туристичну привабливість міста та, очевидно не переживає за те, що туристи побачать у пам’ятних місцях гори сміття.

Після публікації фото, що вище, та рясного обурення запоріжців під ним, відчуття сорому в чиновника напевно все ж прокинулося. На ранок наступного дня сміття прибрали. Це зафіксували запорізькі патріоти, які приїхали 15 грудня вранці до пам’ятника, щоб прибрати власноруч.